Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Andreas Viestads råd og oppskrifter for en vellykket valentinmiddag:

Gjør alt du kan for å forføre henne. Og gjør det lettvint.

Det mest uromantiske du gjør er å lage så fancy mat at du glemmer partneren.

<div>
ROMANTIKK, TAKK: Valentinmat bør ikke være så avansert at du til stadighet må ut på kjøkkenet. En konvolutt med torsk, urter og spekeskinke smaker nydelig og er mat som nesten lager seg selv.</div>
ROMANTIKK, TAKK: Valentinmat bør ikke være så avansert at du til stadighet må ut på kjøkkenet. En konvolutt med torsk, urter og spekeskinke smaker nydelig og er mat som nesten lager seg selv.
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er det minst tiltalende du kan gjøre for å fortelle noen at du liker dem, eller elsker dem, eller begjærer dem, eller en kombinasjon av to eller alle av disse tingene?

LEKKERT OG LUNT: Bakt camembert med honning og nøtter. Bare å sette i ovnen. Perfekt valentinmat, særlig når dagen faller midt i uka.
LEKKERT OG LUNT: Bakt camembert med honning og nøtter. Bare å sette i ovnen. Perfekt valentinmat, særlig når dagen faller midt i uka. Vis mer

Hvordan kan du sørge for at stevnemøtet blir like uromatisk som et helt vanlig nedbemanningsmøte på jobben?

Det er enkelt å få til: Lag en skikkelig, skikkelig fancy middag – litt over evne. Legg alt i matlagingen.

Glem din partner.

Egen erfaring

Jeg vet det altfor godt, for jeg har prøvd. Måten å – unnskyld uttrykket – føkke opp en romantisk middag (og dermed ofte også muligheten for å nettopp fø….) er å prøve for hardt, gjøre for mye, være for ambisiøs.

Valentinmat: Østers er klisjeen på kjærlighetsfremmende mat. Sjekk ut på forhånd om daten liker det. &nbsp;Om svaret er ja, gi østersen en ny tvist med rose.&nbsp;
Valentinmat: Østers er klisjeen på kjærlighetsfremmende mat. Sjekk ut på forhånd om daten liker det.  Om svaret er ja, gi østersen en ny tvist med rose.  Vis mer

Være for opptatt av prestasjonen, og for lite av den andre.

Derfor er mitt tips til alle som skal gjøre noe litt ekstra for noen de liker litt ekstra (og kanskje håper å oppnå noe i gjengjeld), er å by opp til en romantisk middag. Men ikke legge for mye i det.

Vær ren. Sørg for at det ser ok ut. Ha det sånn noenlunde ryddig. Kjøp en god vin. Senk skuldrene. Sjekk hvordan smilet ser ut i speilet. Anstrengt eller desperat er ikke ønskelig.

Uromantiske Forsvinningsnumre

Og så: Bruk ganske kort tid på å lage noe skikkelig enkelt til middag. Gjør det meste klart på forhånd. Det kan være dyrt. Det kan være billig. Men først og fremst må det være skikkelig enkelt. Noe du vet du klarer.

For er det noe som ikke er et pirrende krydder på en romantisk middag, er det de små stikkene av engstelighet. Eller de stadige forsvinningsnumrene.

- Beklager, jeg må bare se til noe på kjøkkenet.

Unngå kjøkkentidsklemma

Eller, dersom man glemmer seg, og stirrer inn i den andres øyne for lenge, samtidig som man egentlig har ting å passe:

- Unnskyld, det brannalarmen. Jeg har visst glemt noe i ovnen.

Det øyeblikket hun – eller han – kommer inn døra, bør all maten i utgangspunktet være ferdig. Uten at du er utslitt.

Østers og bakt fisk

Østers er en klisje blant afrodisiakisk – kjærlighetsfremmende – mat. Og kanskje har det ingen« effekt», slik det blir påstått, men det er ingen tvil om at det er lettvint mat.

Bare du vet hvordan man åpner skjellene. Jeg har på pepper, og en dråpe med rosevann.

Til hovedrett velger jeg bakt fisk. Ja, den må bakes i ovnen, og det krever litt. Men jeg pakker fisken i en konvolutt sammen med gode smaker. Og selve retten kan være klar på forhånd – alt du trenger å gjøre er å legge pakken med fisk i ovnen og skru på alarmen på mobilen.

Samtidig som jeg tar ut hovedretten, setter jeg inn en ost. Og så skur jeg av ovnen. Når jeg kommer på at det er tid for å spise ost, er den smeltende, som en fondue, nesten.

Og for å ikke bli altfor døsig og mett, er desserten syrlig og frisk – som en pina colada som vil gi deg en velment en på tygga. Eller kanskje bare et veldig energisk kyss.

Les også: Hva med å be mamma på date?

Nå kan du spise Valentines-middag på Galtvort

Derfor skal du velge skrei fremfor torsk akkurat nå

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!