OPPSKRIFT: Enkel og fristende megastor pizzasnurre som variasjon på helgepizzaen. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Pizzadeig: 25 g gjær, 3 dl lunkent vann, 1 ts salt, ca. 400 g hvetemel Fyll: 500 g småtomater, 200 g port salute eller annen ost, 1 liten krukke basilikum. Vis mer

Pizza slik du aldri har laget den før

Glem å lage den flat: Få snurr på pizzabunnen

Forny pizzakvelden med en mega snurr på pizzaen!

(Dagbladet): Vi blir aldri lei pizza, men av og til kan det bli litt kjedelig med den samme flate varianten. Her får du et genialt tips om hvordan du med samme pizzadeig kan lage en supergod og enkel pizzavariasjon. Trill deigen ut til en lang og tynn pølse, som du former som en snurre på bakepapiret. Du trenger bare tre ingredienser til fyllet og det kan varieres etter hva du liker. Fordel fyllet i skjøtene og la pizzaen heve litt. Etter ca. 30 minutter i ovnen har du en helt nye og fristende pizzavariant.

Pizza uten saus

Vanligvis bruker vi tomatsaus eller creme fraiche (hvis du lager en hvit pizza) på pizzaen, men her trenger du ikke pizzasaus.

I denne pizzaen har vi valgt å bruke port salute, som er en ost med kraftig smak, men for å lage en midlere variant kan du bruke helt vanlig hvitost.

Med ost, tomat og basilikum i svingene blir det en lekker pizza med deilig smak når den er ferdig stekt. Foto: Per Ervland
Med ost, tomat og basilikum i svingene blir det en lekker pizza med deilig smak når den er ferdig stekt. Foto: Per Ervland Vis mer

Denne pizzaen kan du også servere til en salat eller til en høstsuppe.

Får du pizza til overs så er en bit deilig i lunsjboksen dagen etter eller du kan fryse ned restene. Denne pizzaen er er vegetarisk og du kan lage den glutenfri ved å bytte ut hvetemelet med fin glutenfri melblanding.

Les også:

Skal vi danse-Idas knep gir sprø pizza hver gang

Proffenes beste pizzatips

Glem tomatsausen og lag en hvit pizza