TACOKRYDDER: Det er like enkelt å lage selv, men smaker det like godt? Vi har testet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TACOKRYDDER: Det er like enkelt å lage selv, men smaker det like godt? Vi har testet. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Smakstest av hjemmelaget tacokrydder:

Glem de andre tacokrydderne: - Er det lov å gi terningkast sju?

Vi snek inn et hjemmelaget tacokrydder i test. Akutt sukess!

Tidligere i sommer testet Dagbladet ferdige kryddermikser for taco.

Sylvia Vavik er meksikansk kokk og driver kurs- og cateringfirmaet Aquicomi. Foto: Christian Tandberg Vis mer

Resultatene var ikke spesielt oppløftende. Selv den beste krydderblandingen man får kjøpt i butikk fikk ikke bedre enn terningkast fire.

Vi hadde imidlertid sneket inn en liten joker i testen: Hjemmelaget tacokrydder etter Jan Robin Ektvedts oppskrift.

Og endelig fant testpanelet Sylvia Vavik og Christopher Sjuve frem superlativene.

- Er det lov å gi terningkast syv?

Sekseren på terningen er enstemmig, og konklusjonen er klar: Dette her er tacokrydder i særklasse.

- Norske tacokrydder må jobbes med

De aller fleste krydderblandingene i denne testen er langt fra smaksbomber, men heldigvis er det ikke vanskelig å gjøre noe med det.

- Jeg lager vanligvis mine egne krydderblandinger, men jeg bruke tacokrydder fra pose, bruker jeg bare litt av posen, forteller Vavik.

- Norske tacokrydder fra pose må jobbes med.

Mens de fleste krydderblandingene beregner en pose per pakke kjøttdeig, bruker Vavik bare en fjerdedels pose. I tillegg har hun i stekt løk, hvitløk, ferske tomater, spisskummen og fersk koriander.

- Dette blir en fin og sunn taco.

Slik testet vi

Vi har smakt oss igjennom stekt kjøttdeig med tacokrydder med hjelp av den meksikanske kokken Sylvia Vavik og Christopher Sjuve, matredaktør i Aller Media.

Samme type kjøttdeig er brukt i alle krydderbladningene, og alle er tilberedt etter opplysningene på pakka.

Krydderblandingene er vurdert etter utseende, duft, konsistens - og aller viktigst: Smak.

Testen ble gjennomført som en blindtest.

Se hva vi synes om alle de andre krydderblandningene her.

Jan Robin Ektvedts tacokrydder

BEST I TEST: Lag tacokrydderet selv. Det er så uendelig mye mer spennende enn de ferdige krydderblandingene, skal vi tro vårt testpanel.  Vis mer

Sammen med Raske retters økologiske tacokrydder er dette det krydderet som så best ut. Krydderet er laget på hele krydderkorn, noen finmalt, andre i større biter.

- Denne liker jeg. Her kan vi både se, og smake krydderne som er brukt, noe som gjør underverker for både tekstur og smak. Det er befriende å få noe som ikke er pulver!

- Dette er taco for viderekomne, for dem som vil ha litt mer autentisk taco.

Dem som forventer seg klassisk fredastaco vil kanskje bli skuffet, men vi håper det blir en positiv overraskelse.

Les også:

Dagligvarenyheter til tacoelskerne

Test av meatish - kjøttfri deig - en vinner med tacokrydder

Smakstest av tortillas