Oppskrift på hvit pizza

Glem tomatsausen og lag en hvit pizza

Hvit pizzasaus er et godt alternativ til tomatsausen

HVIT PIZZA: Hvorfor ikke bytte ut tomatsausen med crème fraîche? Slik lager du en deilig hvit pizza. Mat: Aase Dotterud Video: Per Ervland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pizza blir vi nordmenn aldri lei av. Siden den ble introdusert på 1970-tallet her i landet har den år for år befestet sin sterke posisjon som en av våre mest populære matretter.

Mest vanlig utover på 1980-tallet var det å lage en tykk pizzabunn og smøre en kjøttdeigsaus over bunnen sammen med paprika og revet ost.

Pizza var i utgangspunktet stekt brød med rester fra andre måltider som topping. En genial rett for å utnytte mat som ellers var vanskelig å får spist opp. Dette var enkel og billig mat.

Creme fraiche

Vanligvis lager vi pizza med tomatsaus, men her får du en enkel og smakfull variant der crème fraîche blandet med hvitløk og urter er pizzasausen. Bruk gjerne lett crème fraîche, 18 %. Ønsker du en "hot" variant, så finhakk litt rød chili og bland i crème fraîche.

I Italia er det vanlig å bruke mozzarellaost, men kjøp gjerne ferdig revet pizzaost, så går det fort å lage denne pizzaen.

Pizza kan varieres med både kjøtt, fisk og grønnsaker. Den aller enkleste pizzaen lages gjerne bare med saus, ost og noen basilikumblader.

Varier pizzafyllet med f.eks.:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer