Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrift på hvit pizza

Glem tomatsausen og lag en hvit pizza

Hvit pizzasaus er et godt alternativ til tomatsausen

HVIT PIZZA: Hvorfor ikke bytte ut tomatsausen med crème fraîche? Slik lager du en deilig hvit pizza. Mat: Aase Dotterud Video: Per Ervland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pizza blir vi nordmenn aldri lei av. Siden den ble introdusert på 1970-tallet her i landet har den år for år befestet sin sterke posisjon som en av våre mest populære matretter.

Mest vanlig utover på 1980-tallet var det å lage en tykk pizzabunn og smøre en kjøttdeigsaus over bunnen sammen med paprika og revet ost.

Pizza var i utgangspunktet stekt brød med rester fra andre måltider som topping. En genial rett for å utnytte mat som ellers var vanskelig å får spist opp. Dette var enkel og billig mat.

Hvit pizza smaker også god med skalldyr, som her med reker og blåskjell sammen med ringer av grønn og rød paprika. Foto: Synøve Dreyer
Hvit pizza smaker også god med skalldyr, som her med reker og blåskjell sammen med ringer av grønn og rød paprika. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Creme fraiche

Vanligvis lager vi pizza med tomatsaus, men her får du en enkel og smakfull variant der crème fraîche blandet med hvitløk og urter er pizzasausen. Bruk gjerne lett crème fraîche, 18 %. Ønsker du en "hot" variant, så finhakk litt rød chili og bland i crème fraîche.

I Italia er det vanlig å bruke mozzarellaost, men kjøp gjerne ferdig revet pizzaost, så går det fort å lage denne pizzaen.

Pizza kan varieres med både kjøtt, fisk og grønnsaker. Den aller enkleste pizzaen lages gjerne bare med saus, ost og noen basilikumblader.

Varier pizzafyllet med f.eks.:

  • salami eller chorizo
  • kokt skinke eller god spekeskinke
  • skalldyr
  • asparges, sopp eller andre grønnsaker
  • oliven

Oregano er det karakteristiske pizzakrydderet, men bland gjerne flere urter sammen, for eksempel basilikum og timian.

Pizzabunner kan du kjøpe ferdig i flere varianter, både med grov deig, glutenfri og runde og firkantede. Men det er også fort gjort å lage en hjemmelaget pizzadeig.

Les også:

Norges beste pizza

Helt ny bunn: - Nektet først å tro at dette var grandis

Proffenes beste pizzatips