Fiskerestaurant uten store sprell:

- God følelse helt fra vi steg inn

Sprellfersk sjømat i autentiske omgivelser. Men hvorfor smaker alt så likt?

MER KREATIVITET: Anmelderne etterlyser mer kreativitet i maten. Derfor blir det ikke toppkarakter på restaurant Hallen. Foto: Lars Eivind Bones
MER KREATIVITET: Anmelderne etterlyser mer kreativitet i maten. Derfor blir det ikke toppkarakter på restaurant Hallen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Menyer innbundet i skinn av steinbit. Det liker jeg, nikket Robinson.

Regnet pisket over den røffere delen av Oslo havn. De hadde gått med bøyde nakker bortover Vippetangen og funnet fram til industrilokalet som ligger vegg i vegg med Vippa, kornsiloen og parkeringsplassen til danskebåten.

«Fiskehallen» lyste det neonblått fra taket.

- Jeg fikk en god følelse helt fra vi steg inn og så rett inn i gapet på en måpende uer, sa Fredag og siktet til et fotoportrett på veggen i det mørke lokalet.

I en liten, men fristende fiskedisk, lå fileter av dagens fangst – brosme, hyse og breiflabb – til å kjøpe med seg hjem. Bortsett fra disse blikkfangene var innredningen svært … tja, hva skal man si, ujålete. Robinson og Fredag ble anvist et spinkelt bord i spiseavdelingen, der et og annet stearinlys og svarthvittbilder på veggene utgjorde eneste dekor.

Derimot minnet motivene av sløyende og sjauende arbeidere om at de befant seg inne i et stykke levende norsk fiskerihistorie: I 80 år har Fiskehallen vært Oslos sentrale fiskemottak. Fra halv tre om morgenen ruller fiskebiler fra hele landet inn hit, fullastet med havets delikatesser. Etter at fangsten er blitt filetert, røyket, lutet og skåret, reiser den videre til en fiskedisk nær deg. Eller til et hvilket som helst restaurantbord i hovedstaden. Det nye er at Fiskehallen nå får servere forbrukeren selv. De bladde opp i menyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.