Ekebergrestauranten

God utsikt, men: – Hva er … greia her?

Ubeleilig beliggenhet er ikke alt.

HØYE FORVENTNINGER: Man håper på gode utsikter når man besøker Ekebergrestauranten. Maten står til en firer, men femmer'n er ikke langt unna.
HØYE FORVENTNINGER: Man håper på gode utsikter når man besøker Ekebergrestauranten. Maten står til en firer, men femmer'n er ikke langt unna. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet, som det heter på eiendomsmeglersk, sukket Fredag.

Det var en av de kveldene da boblene i den engelske musserende vinen, en Gusbourne fra Kent, utløste små pling på innsida av krystallglasset og Oslo brettet seg ut som en glanset turistbrosjyre under dem.

Robinson hadde tatt på seg livsnyterhatten:

- Selv danskebåten. Selv siloene på Vippetangen. Alt, til og med parkeringsplassen nedenfor Akershus festning, blir vakkert sett fra balkongen på funkisslottet i Ekebergåsen.

Allerede nå kunne de slå fast at Lars Backers bygg fra 1929 leverer til seks stjerner i kategorien «miljø». De gledet seg til en like storslått opplevelse for smaksløkene.

Full meny var bestilt, sju retter med vinpakke til.

En appetittvekker ankom. Og vekket mer forundring.

- Hva er … greia her? hvisket Fredag, og satte gaffelen i en tjukk, seig sjokoladeglasur som var rullet rundt en bit kongekrabbe, pyntet med trøffel og engsyre.

- En komplett uforståelig rett, samtykket Robinson, etter å ha smakt og undersøkt om ingrediensene gikk opp i en høyere enhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.