Dårlig dyrevelferd og arbeidsforhold

Godterigiganten Haribo avslørt i tv-dokumentar: - Horribelt

Haribo i hardt vær etter avsløringer om arbeidsforhold og dyrevelferd.

SKANDALE: Haribo, en stor produsent av såkalt gummigodteri, rystes av en dokumentar laget av tysk fjernsyn. Programmet dokumenterer slaveliknende arbeidsforhold hos mulige underleverandører og kritikkverdig dyrehold av grisene som gir gelatin i godteriet. Foto: NTB SCANPIX
SKANDALE: Haribo, en stor produsent av såkalt gummigodteri, rystes av en dokumentar laget av tysk fjernsyn. Programmet dokumenterer slaveliknende arbeidsforhold hos mulige underleverandører og kritikkverdig dyrehold av grisene som gir gelatin i godteriet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Kom inn i den lykkelige, fargerike verdenen». Slik ønsker godteriprodusenten Haribo deg velkommen til sine nettsider.

Tysk fjernsyn fant ikke noen «lykkelig, fargerik verden» da kanalen Deutsche Welle så nærmere på ingrediensene og produksjonen av det fargerike godteriet.

Det fjernsynsteamet fant var mindreårige arbeidstakere i slaveliknende arbeidsforhold og et dyrehold som har sjokkert tyske tv-seerne.

Eksplosiv dokumentar

Dokumentarserien «Markencheck» (merkevarekontrollen) undersøker kjente merkevarer ut fra kriterier som produktkvalitet, miljøpåvirkning og rettferdig handel.

Programmet om Haribo ble sendt i midten av oktober og vekker internasjonal oppsikt. Den amerikanske nettavisa Huffington Post (HuffPost) kaller det «en eksplosiv dokumentar».

Haribo, som er kjent for gummigodteri som gullbjørner og gummifrosker, rystes av skandalen og gjør ingen forsøk på å bortforklare.

Lover å rydde opp

- Vi tar det som er kommet fram på dypeste alvor, sier en dansk Haribo-ansatt, som ikke kan uttale seg offisielt, men viser til en offisiell uttalelse sendt ut på flere språk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer