SJOKOLADEHUS: Søtere blir det ikke: Hele denne hytta er laget av sjokolade! Foto: Booking.com
SJOKOLADEHUS: Søtere blir det ikke: Hele denne hytta er laget av sjokolade! Foto: Booking.comVis mer

Bygget sjokoladehytte for utleie:

Godterihytte til leie: - Jeg hadde aldri drømt om å få bygge dette

Alle sjokoladeelskeres drøm har gått i oppfyllelse!

Det høres nesten for godt ut for å være sant, men i høst har to heldige sjokoladeelskere fått overnatte i en sjokoladehytte.

Ikke en sjokoladefarget hytte, ikke en hytte som ser ut som en sjokolade, eller ved siden av et miniatyrhus i sjokolade - men i en 18 kvadratmeter stor hytte konstruert av sjokolade fra gulv til tak.

Sjokoladehytta ligger i Paris, og mannen bak det søte byggverket er sjokolademaker Jean-Luc Decluzeau.

- Jeg hadde aldri drømt om at jeg ville få sjansen til å bygge en ordentlig sjokoladehytte som reisende kan bo i! sier Jean-Luc Decluzeau i en pressemelding fra Booking.com.

Sjokolademaker Jean-Luc Decluzeau foran sjokoladehuset. Foto: Booking.com
Sjokolademaker Jean-Luc Decluzeau foran sjokoladehuset. Foto: Booking.com Vis mer

Sjokoladehytta er riktignok et PR-stunt for nettreisebyrået, men alle sjokoladeelskere vil nok med hånden på hjertet si at det ikke spiller noen rolle om de får anledning til å overnatte der.

I glasshus

Et sjokoladebygg kan by på både gleder og en viss risiko. Hva om sola skinner så sterkt at det smelter? Og hvor godt isolerer egentlig sjokolade?

Ingen grunn til å bekymre seg. Sjokoladehuset er bygget opp i et stort glasshus - bokstavelig talt, nærmere bestemt et midlertidig ett fra l'Orangerie Ephémère (fritt oversatt: døgnfluedrivhuset), som ligger rett utenfor Paris.

TIL Å SPISE OPP: Fra kjøkkenet i sjokoladehytta. Foto: Booking.com
TIL Å SPISE OPP: Fra kjøkkenet i sjokoladehytta. Foto: Booking.com Vis mer

Drivhuset har klimaanlegg, så overnattende trenger hverken frykte kalde netter - eller overoppheting, og at taket skal smelte over dem, mens de sover (selv om dette kunne gjort opplevelsen komplett for den mest ekstreme sjokoladeelskeren).

Selve huset er laget av sjokolade, og mesteparten av interiøret, men småting som lamper, servise et cetera er som vanlig - det er selvsagt også seng og sengetøy.

Home sweet home

Noe rent sjokoladehus i Norge er nok ikke på trappene, men om noen skulle bli inspirert, er det verdt å tenke over om man ønsker å bruke så mye sjokolade på noe annet enn mat.

Mattilsynet vil nok ikke sette seg på bakbeina om du har lyst til å bygge en sjokoladehytte i bakhagen og leie den ut via airbnb, men reglene for omsetning av næringsmidler vil sette en klar stopper for salg av selve sjokoladen i etterkant.

- Med mindre huset skal deles opp i biter etterpå og selges som sjokolade, har ikke Mattilsynet noen mening om dette, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver, seksjon hygiene og drikkevann.

Overnatting for sjokoladeelskerne

Prisen på herligheten er bare 50 euro (cirka 450 kroner) men det kan se ut som om toget allerede har gått. Det var bare mulig å overnatte i sjokoladehytta i to netter i oktober, og bookingen er stengt, men det finnes flere muligheter for deg som elsker sjokolade i alle former - i flere prisklasser.

I britiske Bournemouth ligger the Chocolate boutique hotel. Hotellet er drevet av en familie som har gjort business på sjokoladefontener siden tidlig på 2000-tallet. Da sjansen bød seg, kjøpte de et gammelt hotell, og pusset det opp for å passe firmaprofilen.

Hotellet er innredet i ulike sjokoladenyanser, og byr gjestene på rikelig med sjokoladegodbiter, både på menyen - og gjennom ulike kurs og workshops.

SJOKOLADEFEST: Sjokolader i alle varianter, så mye du klarer å spise, på Etruscan Chocotel. Foto: Chocotel
SJOKOLADEFEST: Sjokolader i alle varianter, så mye du klarer å spise, på Etruscan Chocotel. Foto: Chocotel Vis mer

I Perugia midt i Italia kan du overnatte på Etruscan Chocohotel, et hotell som har hatt sjokoladetema siden 1998, inspirert av den lokale sjokoladeprodusenten Perugina. Her er alle etasjer oppkalt etter sjokolade, hallen har et badekar fullt av sjokolade, hotellrestauranten har en egen kakaomeny - eller du kan overnatte i hotellets Choco Sweet Suite - en suite som er fylt med all den sjokoladen man kan ønske seg.

Priser fra 660 kroner for et dobbeltrom; i underkant av 2.000 kroner natten for sjokoladesuiten.

SJOKOLADESPA: Sjokolade kan brukes til mer enn å spise. Illustrasjonsfoto: Scanpix.com
SJOKOLADESPA: Sjokolade kan brukes til mer enn å spise. Illustrasjonsfoto: Scanpix.com Vis mer

Luksushotellet Jade Mountain på St. Lucia har en egen sjokoladespameny. Her kan du få sitrussjokoladeskrubb, mokkamassasje, sjokoladeayurvedamassasje - eller en tre timers sjokoladeelskerpakke for 330 dollar.

Prisene starter på 700 kroner for en sjokolademanikyr. Hotellrommene koster fra 4000 kroner per natt for et dobbeltrom.

Dette hotellet er deleid av «Hotel Chocolat» - en britisk kakao- og sjokoladeprodusent med egne butikker, restauranter, caféer og kurslokaler - for tiden på mer enn 150 ulike steder i Storbritannia.