VANNBOMBET: Da den britiske stjernekokken Gordon Ramsay viste fram kjøleskapet sitt på MasterChef Australia, var det særlig én detalj som fikk mye oppmerksomhet. Skjermdump: Network Ten
VANNBOMBET: Da den britiske stjernekokken Gordon Ramsay viste fram kjøleskapet sitt på MasterChef Australia, var det særlig én detalj som fikk mye oppmerksomhet. Skjermdump: Network Ten Vis mer

Gordon Ramsay, MasterChef Australia

Gordon Ramsay: Gjort til latter

Den britiske stjernekokken latterliggjøres etter gjesteopptreden på MasterChef Australia. Ser du hvorfor?

Publisert

Spoiler alert - om du ikke ønsker å vite noe om den nyeste sesongen av MasterChef Australia Back To Win (sesong 12), bør du kanskje slutte å lese her. I Norge ligger foreløpig kun de 11 første sesongene tilgjengelig på dplay.no.

Det gikk ikke helt etter planen da stjernekokk Gordon Ramsay var gjestedommer på MasterChef Australia. I et klipp fra Ramsays hus i Cornwall i Storbritannia lot han sitt eget kjøleskap være den populære mystery box-utfordringen, og særlig én detalj fikk Australske tv-tittere til å reagere:

På øverste hylle i kjøleskapet sto vannflasker fra det franske merket Évian stablet tett i tett. Store flasker, små flasker, med og uten sportstut.

Det gikk ikke lang tid før det eksploderte på Twitter:

- Snakk om hamstring!

- Er han sponset?

- Drikk kranvann, kamerat!

Spekulasjonene og vittighetene haglet, mer eller mindre vennligsinnede.

Den britiske stjernekokken har så langt ikke villet uttale seg om saken. Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med ham for kommentar.

Blant råvarene kokken selv trakk fram fra kjøleskapet sitt som utgangspunkt for mysteri box-utfordringen var en brasme (fisk), håndplukkede kamskjell, lokalt dyrket rabarbra og jordbær, cheddar, Branston pickle (grønnsakbiter i søt og syrlig kryddersaus), et kålhode - og den erkebritiske drikken Pimm's No. 1. Den siste drinken stikker ut blant alle Évian-flaskene på øverste hylle.

Om kamskjellene var fra norskekysten, som kokken gjestet før jul i forbindelse med innspilling av TV-programmet «Uncharted» vites ikke.

Hvert sitt kjøkken

Ramsay presenterte utfordringen fra sitt andre hjem i Cornwall. For dem som ikke ønsker å vite noe om serien på forhånd anbefaler vi å hoppe over videoen, da den avslører de fire siste deltakerne.

I videoen røper han også at han og kona Tana har hver sin avdeling i kjøkkenet. Der Gordon kan glede seg over en av verdens mest eksklusive komfyrer av merket Rorgue til rundt en million kroner, har kona Tana en til sammenligning «enkel» Aga, ifølge den britiske avisen the Guardian. De kan rapportere at kokken har brukt 500.000 pund, rundt 6 millioner kroner på kjøkkenet.

  • Britisk kokk, født i 1966 i Johnstone i Skotland.
  • Gift med Tana Ramsay, sammen har de fem barn.
  • Eier en rekke restauranter over hele verden, sju av dem med Michelin-stjerne.
  • Har totalt blitt tildelt 16 Michelin-stjerner, i dag har han sju.
  • Kjent fra en rekke TV-serier som Hell's Kitchen, the F Word, og Ramsay's Kitchen NIghtmares, samt MasterChef.
  • Har skrevet 26 kokebøker,

Kilde: GordonRamsay.com, Wikipedia

Selve boligen er en herregård som skal være verdt rundt 4 millioner pund, i underkant av 50 millioner kroner.

Da Storbritannia stengte ned for å begrense corona-smitte tidligere i år, tok kokken med seg hele familien hit. I tillegg til dette huset har han to andre boliger i området, ifølge den britiske avisen the Independent. Han har imidlertid fått flere påpakninger for å ignorere den britiske regjeringens oppfordring om å holde seg hjemme.

Myteomspunnet kildevann

KOKKEVANN: Jools og Jamie Oliver på Julien McDonald-visning i London i 2003. Oliver har musserende vin i glasset, mens den gravide kona Jools har en flaske av det franske kildevannet. Foto: Ray Tang/REX/NTB Scanpix
KOKKEVANN: Jools og Jamie Oliver på Julien McDonald-visning i London i 2003. Oliver har musserende vin i glasset, mens den gravide kona Jools har en flaske av det franske kildevannet. Foto: Ray Tang/REX/NTB Scanpix Vis mer

Evian er fransk kildevann som tappes nær Évian-les-Bains, en by i de franske alpene, som ligger ved Lac Léman på grensen til Sveits. Kildevannet er rikt på kalsium og magnesium, og selges i mer enn hundre land.

I Évian-les-Bains finnes selvsagt en egen Évian-spa, med det berømte kildevannet. Om sommeren flokker reisende til, og byens innbyggertall femdobles fra 8000 til 40000. Listen over royale og kjendiser som har flokket til byen er lang, fra Storbritannias Kong Edward 7 og Errol Flynn til Mary Shelley.

Flaskevannet er ofte brukt i filmer og TV-serier, var navngitt i Agatha Christie's «Mordet på Orientekspressen», mens blesten rundt vannet i dag, er nok for en stor del sponset av flaskevannet selv som har stjerner som Maria Sharapova og Gigi Hadid på lønningslista.

DANSENDE BABYER: Vannprodusenten Evians nye babyreklame har tatt nettet med storm, og er sett av over 21 millioner i løpet av tre dager på Youtube. Video: Evian (Videoen ble først publisert på Dagbladet i 2013 https://www.dagbladet.no/nyheter/forste-gang-de-gjorde-dette-ble-det-verdens-mest-sette-reklame-pa-nett/62965349)">https://www.dagbladet.no/nyheter/forste-gang-de-gjorde-dette-ble-det-verdens-mest-sette-reklame-pa-nett/62965349">https://www.dagbladet.no/nyheter/forste-gang-de-gjorde-dette-ble-det-verdens-mest-sette-reklame-pa-nett/62965349) Vis mer

En annen som har fått betalt for å fremme det franske vannet er Andy King, businessmannen som ble udødeliggjort i Netflix-dokumentaren om Fyre Festival - the greatest party that never happened. I dokumentaren røpet han hvor langt han var villig til å gå for å få innført fire lastebiler fulle av Evian, og han har senere inngått et samarbeid med vanngiganten.

Det ryktes også at store stjerner som Beyoncé, Britney Spars og Naomi Campbell har punget ut flere titalls tusen kroner for å bade i flaskevannet - førstnevnte med sin datter Blue.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer