Anmeldelse av Brasserie Hansken

Gøyal vin og sidrumpa mat: - Men, hvilken ost!

Det er fortsatt et gap mellom Hansken og de beste brasseriene i Oslo.

VRIENT Å HANSKES MED: Med så mange gode, franske brasserier i Oslo når ikke Hansken helt opp blant de beste. Foto: Thomas Rasmus Skog
VRIENT Å HANSKES MED: Med så mange gode, franske brasserier i Oslo når ikke Hansken helt opp blant de beste. Foto: Thomas Rasmus Skog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Le Benjamin. Chez Colin. Brasserie Ouest. Kolonialen.

Robinson og Fredag fikk vann i munnen bare av å ramse opp alle de gode franske brasseriene som etter hvert har poppet opp i hovedstaden vår. Nå satt de på en av de virkelig gamle traverne, Brasserie Hansken ved Christiania Torv, som slo dørene opp for 21 år siden.

- Sist vi testet Hansken var for tre år siden. Da var vi litt lunkne, husker jeg. Med all denne konkurransen gjelder det å være på tå hev. Det blir spennende å se om Hansken har tatt grep, sa Robinson.

Innendørs er Hansken nylig pusset opp, riktig nok med det kitschy takmaleriet av Gud og Adams pekefingrer, Michelangelo-style, intakt. Utendørs, der vennene ønsket å sitte denne sommerdagen, består fasilitetene av enkle plankebord og stoler i flettet plast.

- Hvilken ost!

Men fontenen med Christian IVs avlagte hanske sildret lystig, fra nabobordene lød samtaler både på norsk og utenlandsk, og ganske snart kom en vennlig servitør med aperitiffene: Et glass fruktig og enkel crémant fra Burgund til Fredag, mens Robinson som hadde bestilt østers fra Bretagne måtte ha the real thing – en mer autolyse-preget champagne fra Laherte – som sto godt til de mineralske skalldyra. Seks stykk «fines de claire no. 3» ankom på is, lubne og melkehvite, og skled ned i fornøyde slurp uten at det fristet å kamuflere den rå sjøsmaken med tilbehøret av vinaigrette. En skvis sitron holdt i massevis. Fredag hadde bestilt en «frisk salat», med revet ost og ristede mandler som eneste ingredienser i tillegg til det grønne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.