Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av Grand Café

Grand Cafe: Anmelderne hyller det nye grepet

Grand Café er for bra til å overlates til turistene.

FLOTT SERVICE: Anmelderne skryter av servicen og merker seg at det internasjonale personalet utfører jobben svært smidig. Foto: Christian Roth Christensen
FLOTT SERVICE: Anmelderne skryter av servicen og merker seg at det internasjonale personalet utfører jobben svært smidig. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Internasjonalt. For ikke å si kontinentalt, sa Fredag.

Robinson nikket.

- Ja, de har endret en del siden nyåpningen i 2016. Med både tartar, moules frites, andeconfit og carpaccio på menyen, kan det se ut til at de igjen satser mer tradisjonelt. Noe som kler stedet bra.

- Det er riktig. Men nå var det heller servitørene jeg tenkte på, sa Fredag. – For her er det folk med bakgrunn fra både Sverige og Baltikum, samt lenger sørover på kontinentet.

- Nærmest et Europa i miniatyr, der samarbeidet ser ut til å gå strålende, sa Robinson, og la tørt til: - Noe som er bra å bli minnet om i disse tider.

Robinson og Fredag ble plassert ved et vindusbord i det staselige lokalet, som var langt fra overbefolket. En kombinasjon av strålende vær og relativt tidlig kveld var nok grunnene til det. Så servicen var deretter: Upåklagelig.

- Det skulle egentlig bare mangle, i hvert fall på et sted som dette. Men like fullt, her virker det som om staben virkelig er drillet etter «kunden har alltid rett, alt lar seg ordne, ingenting er noe problem»-filosofien, sa Robinson.

- Her kan det være fristende å si noe om fraværet av arbeidere med norsk pass, men vi lar det ligge i denne omgang, sa Fredag.

Konseptet er noe endret. Delerett-prinsippet er i hvert fall borte, noe verken Robinson eller Fredag beklaget. De bestemte seg for å åpne med hver sin appetittvekker, tre østers med forskjellig garnityr. En frisk og delikat start.

MER TRADISJONELT: Grand Cafe har gått tilbake til mer tradisjonell mat. Det var smart, i følge anmelderne.
MER TRADISJONELT: Grand Cafe har gått tilbake til mer tradisjonell mat. Det var smart, i følge anmelderne. Vis mer

Etter dette bestemte Fredag seg for oksetartar til forrett og breiflabb til hovedrett, mens Robinson lot seg friste av «åpen» ravioli med oksehale, etterfulgt av andeconfit med hvitbeter. Fra vinkartet ble det bestilt et par glass Riesling av type Fusser Ruppertsberger, og når drikke til hovedrettene skulle bestilles, valgte Robinson og Fredag å holde seg i Tyskland: En Pinot Noir fra Villa Wolff.

- Tartar kan være så mangt, kommenterte Fredag etter å ha smakt på sin forrett.

- Jeg synes tilbehøret, chipotleemulsjon, hvit asparges og syltet løk, er en heldig utvidelse av den klassiske retten. Jeg savner i hvert fall ikke den rå løken og kapersen, sa Fredag.

SKUFFER IKKE: Maten holder høyt nivå på Grand Café.
SKUFFER IKKE: Maten holder høyt nivå på Grand Café. Vis mer

Robinsons oksehaleravioli ble servert sammen med rikelige mengder av ramsløkkrem. Kraftige saker, altså.

- Det er vel strengt tatt en rett som passer bedre for sure høstkvelder enn lyse sommerdager, men smaken er like fullt fortreffelig.

Hovedrettene skuffet heller ikke. Robinsons breiflabb hadde perfekt konsistens, og den smaksrike skalldyr-sausen sendte tankene mot den sørfranske fiskesuppa Bouillabaisse. Andeconfiten til Robinson kom med stekte rattepoteter, beter og en luftig løkpuré.

- Blir det litt mye med både oksehale og confit?

IKKE STAPPFULLT: Det var ikke stappfullt, men i varmen er det kanskje færre som vil være inne og spise.
IKKE STAPPFULLT: Det var ikke stappfullt, men i varmen er det kanskje færre som vil være inne og spise. Vis mer

Fredag så spørrende på Robinson, som tenkte seg om et øyeblikk.

- Kraftkost, begge deler, men når det smaker så bra som dette, går det fint.

Det hele ble avrundet med dagens dessert: En lett tiramisu med strimlet rabarbra og eplesorbet, altså en fin kombo av syre og sødme.

- Hvis man er glad i å studere urbant folkeliv på nært hold, er et vindusbord her verdt ganske mye. Når man i tillegg får så bra mat og så god service, kan et besøk på Grand Café absolutt anbefales, sa Robinson.

Fredag lente seg fram.

- Med alle disse forskjellige språkene rundt meg, får jeg nesten følelsen av å ha tatt meg en tur til det store, spennende utland, sa Fredag, og la fornøyd til: -  Og det midt i hjertet av Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media