Smakstest: Grandiosa Fredagspizza

Grandiosa Fredagspizza: -­­ Gjør akkurat det den lover

Testpanelet var spesielt overrasket over én detalj med den nye Grandiosaen.

FREDAGSFØLELSEN: Grandiosas nye Fredagspizza er perfekt for barnefamilier og andre som ønsker en sprø og salt pizzabit. Foto: Christopher SjuveP
FREDAGSFØLELSEN: Grandiosas nye Fredagspizza er perfekt for barnefamilier og andre som ønsker en sprø og salt pizzabit. Foto: Christopher SjuveP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig at to populære produkter slår sine pjalter sammen. Tines Litago og Stratos har laget stratosmelk. Freia og Hennig-Olsen is har et samarbeid som strekker tilbake flere tiår. Sist ute er to av Orklas mest kjente merkevarer: Kims og Grandiosa.

Resultatet er Fredagspizza: En Grandiosa med kjøttdeig, toppet med Kims riflet potetgull. Kan det funke, da?

Ja, skal vi tro Eline Sofie Sunde og Edi Magotti fra Winther pizzeria og ysteri på Aker Brygge.

TESTPANELET: Eline Sofie Sunde og Edi Magotti.
TESTPANELET: Eline Sofie Sunde og Edi Magotti. Vis mer

Sunde har smakt pizza med chips før - en hjemmelaget pizza med mye ost og skikkelig saftig kjøtt fikk et dryss med potetgull før den ble satt på bordet: Suksess. Magotti, pizzasjefen på Winther, med bakgrunn fra den anerkjente pizzeriaen Bæst i København, samt en liten periode på en frossenpizzafabrikk, har ikke sett det før.

- Men poteter i tynne skiver på pizza er jo en klassiker, sier han til Dagbladet.

Til forskjell fra potetskivene, som blir myke ved steking, med litt krisp langs kantene, skal chips være mykt. Funker det når man steker chipsen i ovnen?

Kokkene var noe skeptisk før steking. De frosne chipsbitene var langt fra sprø og gode, snarere så myke at man kunne brette dem dobbelt uten at de knakk. Hvordan skulle dette gå?

De bange anelsene ble imidlertid gjort til skamme i løpet av pizzaens opphold i stekeovna.

På bordet kom en pizza med knasende sprøtt potetgull, som ga pizzaen det frossenpizza ofte mangler: God tekstur.

- Dette var gøy!

Slik testet vi:

  • Vi har testet Grandiosas nye Fredagspizza, en av rundt 2000 matnyheter som er på vei i butikk.
  • I testpanelet er Eline Sofie Sunde og Edi Magotti fra Winther pizzeria og ysteri på Aker Brygge.
  • Pizzaen er vurdert etter utseende, smak, tekstur - og hvor godt den lever opp til forventningene fra pakken.

Grandiosa: Fredagspizza

Grandiosa: Fredagspizza

Grandiosaen dufter som forventet: Av Grandiosa. Bunnen er klassisk: Tjukkere enn italiensk pizza - og flere av de nyere Grandiosa-variantene - og noe søtlig. Det er også sausen.

Til forskjell fra mange andre versjoner er totalinntrykket likevel ikke for søtt - den er snarere hakket for salt, noe chipsen bidrar til.

- Dette er spennende! Selv om bunnen er myk, gir chipsen en god og sprø tekstur. En fantastisk idé, for frossenpizzabunner blir ikke alltid sprø nok i vanlige ovner.

- Jeg er virkelig overrasket over at chipsen ble så bra. Dette var gøy, og veldig annerledes.

Smaken er god og salt, og chipsen passer godt til kjøttdeigen. Den er imidlertid noe tørr.

- Kanskje man kan toppe med en hjemmelaget rømmedressing eller dipp?

Testpanelet synes pizzaen samsvarer godt med forventningene fra pakken, og er ikke i tvil om målgruppen: Dette er en godbit av en pizza som passer godt for barnefamilier.

- Denne pizzaen gjør akkurat det den lover.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer