Nytt tilbud fra Coop Prix

Gratis frukt til alle barna i butikken: - Tente på idéen

Idéen oppsto i den lille butikken. Da hovedkontoret fikk høre om det, ble de så begeistret at de nå ruller det ut i alle butikker.

BARNEFRUKT: Initiativtaker til ordningen Aina Simone Timonen (til høyre) og Anna Sandnes fra Coop Prix Straumen med barnefruktkurven. Foto: Coop
BARNEFRUKT: Initiativtaker til ordningen Aina Simone Timonen (til høyre) og Anna Sandnes fra Coop Prix Straumen med barnefruktkurven. Foto: Coop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Handleturen etter jobb kan være en kamp mot eget blodsukker, og det å ha med sultne og trette barn på handleturen gjør det ikke akkurat mer lystbetont.

Aina Simone Timonen, butikksjef på Coop Prix Straumen i Nordland, har innført en smart ordning som gjør det siste lettere: Her får alle barn gratis frukt og grønt.

Hun hadde lagt merke til at barn som var med foreldre når de skulle handle etter jobb, barnehage eller skole, ofte var slitne og sultne.

- Vi hadde ofte endel frukt vi ikke kunne selge, for eksempel fordi det var noen ødelagte i en pose. Så vi tok de fine, la dem i en korg, og skrev en liten lapp: «Frukt til de små».

Fruktkurven ble plassert i passende høyde for barneøyne, rett ved handlevognene eller i frukt- og grøntavdelingen, slik at barna kunne få velge seg en frukt tidlig på handleturen.

Det ble raskt en suksess. Før var det mye mer uro og mas, ikke minst i kassakøen, der det gjerne er godteri og snacks innen synsvidde.

- Nå har barna fått noe, og jeg tror noe av årsaken til at barn maser er at de også vil ha noe når de er på butikken. Nå får de en frukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer