Handel i grenseland:

Grensehandelen med milliardøkning: - Gratulerer Sverige

Rykende ferske tall viser nok en gang kraftig vekst i grensehandelen.

SVENSKEHANDEL: Nordmenn drar ikke oftere til Sverige for å handle, men legger stadig igjen mer penger når vi først drar, viser ferske tall fra SSB. Illustrasjonsfoto: Ole Petter Baugerød Stokke
SVENSKEHANDEL: Nordmenn drar ikke oftere til Sverige for å handle, men legger stadig igjen mer penger når vi først drar, viser ferske tall fra SSB. Illustrasjonsfoto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn la igjen 16,3 milliarder kroner fra og med andre kvartal i fjor til og med første kvartal i år over grensa. Det er 1,25 milliarder kroner mer enn i forrige periode, en økning på hele 8,3 prosent, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Vi drar ikke oftere til Sverige for å handle, men vi legger igjen mer penger hver gang vi er der.

8,6 millioner dagsturer er registrert, og handlende brukte 1.889 kroner i snitt, opp fra 1.735 kroner i forrige periode.

- Nå må politikerne våkne!

- Nå må politikerne våkne, sier Harald J. Andersen, direktør for Virke handel via en fersk pressemelding.

Nordmenns grensehandling ved dagsturer har økt med 1,25 milliarder det siste året. På toppen av dette kommer den digitale grensehandelen og turer med overnatting, som ikke er inkludert i SSBs tall.

- Det er bare å gratulere svenskene med nok en salgsrekord til nordmenn. Grensehandelen vokste fire ganger så raskt som handelen i norske butikker i 2018.

- Hamstringen i utlandet er en stille protest fra nordmenn flest mot et skyhøyt avgiftsnivå. Det går ut over både folkehelsen og norsk næringsliv. Regjeringen må snarest ta tak i avgiftsnivået for å få kontroll på folkehelsepolitikken og gi norsk handel rettferdige rammebetingelser, slår Andersen fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer