Anmeldelse av Klimataria Taverna

Gresk taverna: - Potetene er gode, kjøttet saftig og tsatsikien er stadig god

Nesten helt gresk.

LIKSOM HELLAS: - Jeg har smakt gresk mat som er både bedre og mer spennende, sier vår anmelder, men legger også til at han har smakt mye som er verre. Foto: Thomas Rasmus Skog
LIKSOM HELLAS: - Jeg har smakt gresk mat som er både bedre og mer spennende, sier vår anmelder, men legger også til at han har smakt mye som er verre. Foto: Thomas Rasmus Skog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når Hellas-lengselen blir for sterk, er Klimataria Taverna stedet å besøke i Oslo.

- Kritikken mot gresk mat er ofte urettferdig, doserte Robinson.

- Det greske kjøkkenet er mye mer enn dvask moussaka og pregløs souvlaki. Hjemkomne feriegjester klager gjerne over maten de er blitt servert på Rhodos eller Naxsos. «Kjedelig og pregløs», sier de. «Mat man blir drittlei av etter noen dager.» Men det …

- Jeg tar poenget, avbrøt Fredag.

- Det finnes også gresk mat som er spennende og god. Men hvor kan man dra for å få det demonstrert?

Fram til for et par år siden holdt hovedstaden seg med flere greske restauranter. Så gikk det en lang stund uten at byen kunne tilby nostalgiske Hellas-farere mat som vekket minner om sol, sommer og strand. I vår åpnet Klimataria Taverna – og skal man dømme etter besøket denne varme sommerettermiddagen, var det et smart trekk.

- Har dere bestilt bord? Ikke, det nei … Vel, det ordner vi.

Servitøren, en av få ansatte på Klimataria Taverna som ikke var gresk, plasserte Robinson og Fredag ved et bord innerst i lokalet. Fra det vidåpne vinduet var det utsikt, ikke til asurblått hav og ditto himmel, men til en grå, trist bakgård under oppussing. Inne skapte interiøret en slags illusjon om varmere strøk, altså strøk der «designerne» har sans for kunstige murvegger, gamle tønner og vinranker som ikke trenger annet stell enn litt støvtørking nå og da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.