- Det var på Hovedøya, ikke Gressholmen den naive jenta i sangen gikk i land en midtsommernatt, ikke sant?
Fredag så spørrende på Robinson, som nikket.
- Er ganske sikker på at det var der hun ble forført, ja. Skjønt det kunne like gjerne skjedd her ute. For maken til idyll! Her trengs det ikke mange dråper i glasset for å bli ør i toppen og salig i kroppen.
Robinson og Fredag hadde tatt turen til Gressholmen Kro, som åpnet i nyoppusset og oppjustert stand i fjor sommer.
Det var en stor suksess da, mange valgte å ta den sjarmerende, korte båtturen over fra Rådhusplassen ut til øya i Indre Oslofjord – og det er ingen grunn til at suksessen ikke skal gjenta seg i år. Altså hvis værgudene spiller på lag. Akkurat denne kvelden gjorde de absolutt det. Mens kveldsola badet landskapet i gyllent lys og en varm sommervind kjælte med timotei og prestekrager. Nydelig.
Men Robinson og Fredag var ikke kommet bare for å nyte den norske sommerkvelden. Forhåpentligvis skulle de også få nyte god mat.
Dagens fisk, dagens kjøtt, dagens vegetar og dagens vegan – i tillegg til dampede blåskjell, reker og et par andre småretter.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger