Andreas Viestad protesterer mot gresskar-sløsing:

Gresskar passer til både søtmat og saltmat, vegetarretter, supper og skikkelig klissete desserter

Halloween: Det mest skremmende er alt gresskaret som ikke blir spist.  

Gresskarsuppe: Dette er en veldig enkel suppe,  særlig hvis du lager den med restene av krydderbakte gresskar (se oppskrift ) Hvis du ikke har rester å starte med, tar den litt lengre tid å lage. God blir den uansett.  Dessuten er det en god følelse å få spis opp maten i gresskaret. Foto: METTE RANDEM
Gresskarsuppe: Dette er en veldig enkel suppe,  særlig hvis du lager den med restene av krydderbakte gresskar (se oppskrift ) Hvis du ikke har rester å starte med, tar den litt lengre tid å lage. God blir den uansett.  Dessuten er det en god følelse å få spis opp maten i gresskaret. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det mest skremmende med halloween er ikke de grotesk utkledde barna, det er ikke leken med døden, ikke mørket, ikke stearinlysene i kombinasjon med lettantennelig pynt, det er ikke engang det hysteriske godterifokuset og utpressingen – få snop, ellers gjør jeg faenskap.

Grøsser ved tanken

Jeg synes heller ikke det er noe spesielt skummelt med Jack-O-Lantern, gresskaret som er nennsomt hulet ut og skåret til for å minne om Jack, den bare halvveis heldige irske Askeladden-typen som lurte djevelen, men som ikke slapp inn i himmelen, og derfor hvileløst hjemsøker høstgrønnsaker til evig tid.

Det som får meg til å grøsse og tenke på verdens undergang, er det oransje fruktkjøttet i alle de uthulede gresskarene, som ikke blir spist.

I år har jeg til og med sett ferdig uthulede gresskar til salgs.

«Betal litt ekstra for å slippe å finne på noe med barna. Vi har til og med kastet maten for deg».

Fast og søtlig i alle størrelser

Det vi kaller gresskar er en lang rekke ting, fra litt fjerne slektninger som flaskegresskar, til kjempegresskar som kan veie nesten like mye som en liten bil – rekorden er på 951 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer