Gudfaren av det italienske kjøkkenet, Antonio Carluccio, lager sopprisotto hos Andreas Viestad:

Gudfaren av italiensk mat besøker Viestad på kjøkkenet

Dagbladets matskribent fikk et tilbud han ikke kunne avslå.

Trøffelbonanza:  Antonio Carluccio er vokst opp i sopp-og trøffelbeltet i Italia. Sopprisottoen han lager hos Andreas Viestad har så mye trøffel på toppen at måltidet til slutt er verdt flere tusen kroner. Risottoen blir deilig uten å gå så drastisk til verks.
Trøffelbonanza:  Antonio Carluccio er vokst opp i sopp-og trøffelbeltet i Italia. Sopprisottoen han lager hos Andreas Viestad har så mye trøffel på toppen at måltidet til slutt er verdt flere tusen kroner. Risottoen blir deilig uten å gå så drastisk til verks. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vil du ha lunsjbesøk av Antonio Carluccio, spurte min bekjente Sopp-Pål.

- Spennende. Hva er opplegget?

- Han skal ha med deilig sopp, og ikke minst høstens ferske trøfler fra Italia, forteller Sopp-Pål entusiastisk.

Sopp-Pål er mer enn gjennomsnittlig interessert i sopp.

- Det kan jeg leve med. Er det mer? Er det noen hemmelige betingelser, noe jeg må huske på?

- I grunnen ikke.

- Hvem skal lage maten?

- Det gjør han.

Det var et tilbud jeg ikke kunne avslå.

Risotto er en rett det er vanskelig å motstå, uansett hvilken variant du velger å lage.

Gudfaren på kjøkkenet

Og slik har det seg at mannen som har blitt kalt Gudfaren av det italienske kjøkkenet, står på kjøkkenet mitt, over ei gryte med boblende risotto.

Kjøkkenet lukter av steinsopp og ikke minst av trøfler. I en isolert skumgummieske sendt med ekspress fra Italia ligger det et lite berg av hvite og svarte trøfler. En mer eksklusiv råvare skal du lete for å finne.

Oppvokst i sopp-og trøffelbeltet

Antonio Carluccio er født i Salerno i Italia. Som guttunge var hans første interesse å plukke sopp i områdene rundt togstasjonene der faren var stasjonsmester, midt i sopp- og trøffelbeltet i Piemonte i Nord-Italia. Da han ble voksen jobbet han som selger, først var det Olivetti skrivemaskiner, så var det italiensk vin, så mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer