Plantebaserte kjøtterstatninger:

Gunhilds favoritt-burger i Norge: - Wow, tenk at dette ikke er kjøtt!

Glem ertesmak, svovelduft og gummikonsistens. Nå kommer de virkelig gode kjøtterstatningene.

BEYOND MEAT: Amerikanske Beyond Meats veganske burgere er så like kjøtt i smak og konsistens, at det er lett å la seg lure. Våre testere lot seg begeistre.
BEYOND MEAT: Amerikanske Beyond Meats veganske burgere er så like kjøtt i smak og konsistens, at det er lett å la seg lure. Våre testere lot seg begeistre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Wow. Bare wow. Her kunne jeg helt klart ha latt meg lure!

Kokkene Tomas Vaigauskas og Pedro Magalhaes fra Restaurant Cru i Oslo ser på burgerne de har foran seg.

Vi er på Munchies i Skovveien i Oslo, som akkurat har lansert en plantebasert burger, Beyond Burger, som lover å se ut som kjøtt, lukte som kjøtt, og smake som kjøtt - og kokkene lar seg imponere over hvor likt kjøtt det faktisk er.

- Det er noe som er annerledes i smaksbildet i hamburgeren, men hadde jeg fått denne servert, ville jeg ikke tenkt at den var vegansk, men tippet at det skyldtes tilbehøret, sier Vaigauskas.

Bedre enn kjøtt?

Det er mange som har prøvd å lage plantebasert mat som minner om kjøtt, men ikke så mange har lykkes. De siste par årene har imidlertid to amerikanske firmaer etablert seg som produsenter av reelle alternativer; Beyond Meat og Impossible Foods.

Impossible Foods er kanskje best kjent, og the Impossible Burger har lurt mang en carnivore, men det blir nok en stund til vi får se denne i Europa. Årsaken er at det i prosessen med å dyrke fram råvarene blir brukt en gjær som er genetisk modifisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.