VERDT OMVEIEN: Diamond Indian Cuisine fortjener flere gjester. Robinson & Fredag hadde restauranten helt for seg selv. 
VERDT OMVEIEN: Diamond Indian Cuisine fortjener flere gjester. Robinson & Fredag hadde restauranten helt for seg selv. Vis mer

Restaurantanmeldelse, indisk restaurant, Diamond Indian Cuisine:

- Hadde jeg bodd i India kunne jeg gjerne blitt vegetarianer. Eller veganer. Dette kan de

Du må ikke dra dit pepperen gror, men det er verdt å gå litt utenfor lysløypen for å komme til Diamond Indian Cuisine.

- Jeg innbiller meg at antallet indiske restauranter i Oslo lenge har vært ganske konstant, sa Robinson.

- Det tror jeg du har rett i, sa Fredag.

- Nye indiske restauranter har ikke akkurat vært den ledende trenden de siste åra.

Robinson og Fredag trasket oppover tungt trafikkerte Sørkedalsveien, en lite lystig del av Majorstua – i alle fall en sur vinterkveld som denne.

RAUST: Servicen er hyggelig, og porsjonene er store og gode, men Robinson savner litt styrke i maten fra Diamond Indian Cuisine. 
RAUST: Servicen er hyggelig, og porsjonene er store og gode, men Robinson savner litt styrke i maten fra Diamond Indian Cuisine.  Vis mer

Men i andre etasje i nummer fem lyste det varmt, og en hyggelig servitør ønsket velkommen i lokalene som før huset kinesiske Hot Pot – nå med indisk vri på interiøret.

Her satser familien Mahaveer på å servere «autentisk indisk mat», som i vårt hjørne av verden betyr nordindisk mat.

Kun et fåtall retter i menyen tar oss sørover på subkontinentet, som i «Goan Fish Curry» eller assorterte grønnsaker fra Maharashtra, begge rettene betegnet som sjefens spesialiteter.

Han skal ifølge menyen ha lang fartstid fra restauranter i India, Costa Rica og Norge – seinest som kjøkkensjef på Aroma på Bekkestua.

Når han nå selv står som innehaver av «Diamond Indian Cuisine», har han tatt med seg mange av rettene derfra.

Rikholdig meny

Menyen byr også på flere typer indisk øl, og en stor flaske Kingfisher ble bestilt for å ha noe å leske strupen med mens menyen ble studert til husets papadam med tilhørende dip.

Robinson og Fredag ble enige om å droppe forretter, og heller dele tre hovedretter.

I konstruktivt samråd med kelneren falt valget – blant over førti retter – på kjøkkensjefens spesial fra Maharashtra, samt Adraki Champ (lammekoteletter i tandoori) og Pepper Chicken, og raita og nanbrød ved siden av.

Kelneren hadde velkomne forslag til styrkegrad for de forskjellige rettene, mellom medium og medium pluss.

Alt dette ble brakt til bordet samtidig og var vakkert, fargerikt og innbydende.

- Wow, utbrøt Fredag, og talte minst seks lekre, tandoori-røde lammekoteletter. – Jeg tror vi skal bli mette.

USLEPEN DIAMANT: Enkelt, men hyggelig lokale.
USLEPEN DIAMANT: Enkelt, men hyggelig lokale. Vis mer

Grønnsakblandingen fra Maharashtra besto av blomkål, gulrøtter, erter og løk i en kryddersaus som fint balanserte sterkt og søtt, chili – og kokos, en ingrediens som brukes i større og større grad jo lenger sør man beveger seg i India.

Fersk, strimlet ingefær ga det hele et fint sting.

- Blomkålen kunne vært litt mindre kokt, ellers var dette nydelig, sa Robinson.

- Hadde jeg bodd i India kunne jeg gjerne blitt vegetarianer. Eller veganer. Dette kan de, mente Fredag.

Retten som går under betegnelsen «Pepper Chicken», kan variere betraktelig fra restaurant til restaurant, men svart pepper er obligatorisk, rikelig med svart pepper. Mahaveers variant er blant annet laget med rødvin, kokos, løk og mandler. Og pepper selvfølgelig.

FOR NORSKE GANER: Både Robinson og Fredag var godt fornøyd med måltidets sammensetning. Risen var aromatisk og nanbrødet lett og luftig
FOR NORSKE GANER: Både Robinson og Fredag var godt fornøyd med måltidets sammensetning. Risen var aromatisk og nanbrødet lett og luftig Vis mer

- Men kunne det ikke vært mer av det? undret Fredag.

- Jo, jeg syns det mangler litt krutt her, sa Robinson.

Frisk avslutning

Så var det tid for å smake på de lekre lammekotelettene, marinert i yoghurt tilsatt blant annet sitron og kanel, grillet og servert med en såkalt tandoori-saus ved siden av.

Robinson tillot seg å bruke høyre hånd – hvilket er kutyme i India – for å få i seg kjøttet, som var velsmakende og mørt, men litt godt stekt til lammekoteletter å være.

Mer Kingfisher kom i glassene, og både Robinson og Fredag var godt fornøyd med måltidets sammensetning. Risen var aromatisk og nanbrødet lett og luftig.

- Hadde jeg bodd i India kunne jeg gjerne blitt vegetarianer. Eller veganer. Dette kan de

Etter en ny runde med grønnsaker, kylling og lam, var det bare Robinson som fant plass til en søt avslutning.

Fra dessertkartet ble «hjemmelaget mangois med kardemomme» valgt, en frisk avslutning på et vellykket og variert måltid.

- Men hvor er folk? undret Fredag, og konstaterte at de to var de eneste gjestene i lokalet.

- Det er jo tidlig i uka, sa Robinson.

- Og så er vi kanskje litt utenfor allfarvei, selv om det er kort avstand til både T-banen og Colosseum.

- Utenfor allfarvei er vi vel ikke, men kanskje litt utenfor den mest spennende delen av Majorstua. Uansett!

Diamond Indian Cuisine er vel verdt den lille avstikkeren.

Flere indiske restauranter:

Nye Jewel of India

Indi Spice

Der pepper'n gror