Hermetikkhamstring

Hamstringen: - Ta det med ro

En samlet dagligvarebransje ber folk om å puste med magen.

TOMME HYLLER: Selv om hyllene er tomme for hermetikk for tiden, er det ikke nødvendigvis corona-viruset som har skylda. Foto: Christopher Sjuve
TOMME HYLLER: Selv om hyllene er tomme for hermetikk for tiden, er det ikke nødvendigvis corona-viruset som har skylda. Foto: Christopher Sjuve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du gått forbi hermetikkhyllene i en matbutikk de siste dagene, har du kanskje lagt merke til utplukkete hyller. Er det frykten for coronaviruset og karantene som har fått enkelte til å hamstre langtidsholdbar mat?

Det er i så fall ikke hele forklaringen.

- Vi ser at Coop Mega nå selger 30 prosent mer hermetikk enn i fjor. Det er noen butikker som melder om kunder som har begynt å hamstre, mens andre butikker ikke har merket noen endring, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

Han oppfordrer imidlertid folk til å ta det med ro:

- Når det gjelder hamstring av matvarer er vår oppfordring til kundene å lytte til rådene fra helsemyndighetene, som ikke anbefaler folk å endre handlevanene sine. For oss er det viktig å understreke at det er varer nok, og at hamstring kan føre til unødvendige problemer.

- Det er nok varer i systemet, så folk kan ta det helt med ro.

- At hyllene er tomme har en naturlig forklaring?

- Ja, i enkelte butikker kan det plutselig gå tomt for hermetikk, dersom det er kunder som kjøper stort kvanta. Vi ser at salget har økt med om lag 30 prosent, men det er ikke nødvendigvis noe dramatikk i dette. I volum har en slik prosentvis økning ikke så store konsekvenser, forklarer Kristiansen og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer