Hanne Sørvaag la om kostholdet «over natta»: - Det var veldig dramatisk

Egentlig hadde Sørvaag ingen planer om å være noe annet enn vegetarianer.

BLE VEGETARIANER: Hanne Sørvaag leste boka «Happy Vegan» - og ble veganer «over natta».  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE VEGETARIANER: Hanne Sørvaag leste boka «Happy Vegan» - og ble veganer «over natta».  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor fikk den kjente og kjære artisten Hanne Sørvaag (37) seg en vekker, da hun leste boka «Happy Vegan» av Russel Simmons.

Simmons' bok handler om å inspirere andre til å gå over til en vegansk diett, men forteller også om måten maten vår blir produsert. Det var dette som førte til at Sørvaag endret livet sitt da hun gikk over til en vegansk diett, nærmest over natta.

- Det var veldig dramatisk, for det var så mye jeg ikke visste. I boka kommer det fram rystende eksempler på hvordan meieriindustrien og særlig kyllingindustrien opererer, sier Sørvaag til Dagbladet.

For tiden oppholder Sørvaag seg i USA, og det var her hun var da hun leste «Happy Vegan»-boka.

- Det var skrekkelig lesning. Men det var også mange gode tips til hvordan man kan leve godt som veganer. For eksempel kan jeg ha med saus og dressing når jeg drar på besøk til folk. Da pimper man liksom opp maten litt.

- Tøff

Da hun la over til vegansk diett hadde hun allerede vært vegetarianer i mange år, og hadde lovet seg selv at hun aldri skulle bli veganer. Slik gikk det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer