Har du smakt tilslørte moreller?

Arne Brimis morelloppskrifter vekker minner fra barndommen.

DENNE MÅ DU PRØVE: Arne Brimis nydelige terte med morellgelé og marengs ser skikkelig proff ut, men den er ikke vanskelig å lage. Foto: METTE MØLLER
DENNE MÅ DU PRØVE: Arne Brimis nydelige terte med morellgelé og marengs ser skikkelig proff ut, men den er ikke vanskelig å lage. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Har du først lært deg mørdeigen, kan du fylle tertebunnen med all slags godt. Brimis variant har gele kokt på moreller og en deilig marengs på toppen.

- Men her kan folk bruke det de liker og har i huset. Sesongens friske frukt og bær smaker alltid godt, gjerne sammen med en god vaniljekrem, sier Brimi.

Vokst opp med moreller

Han koker moreller sammen med litt rødvin, vann og sukker, og siler av saften. Saften blir til morellgele, og de kokte morellene til syltetøy.

- Jeg er veldig glad i moreller. Jeg er vokst opp med morelltrær i hagen, og det beste jeg vet er å gå og plukke morellene rett fra treet, gjerne når de er så modne at du bare kan dra i bæret og så slipper det steinen, sier Brimi.

Det er ikke bare i hagen Brimi henter bær, for moltene går han på myra.

Bruk også kirsebær

Han er glad i kirsebær også, og bruker det på samme måte som moreller.

- Du må smake på de bærene du har. Det er stor variasjon i smak og sødme på både moreller og kirsebær, forklarer Brimi.

Han gir gjerne tips til bærplukking.

- De kan brukes om hverandre hvis du smaker på dem og tar hensyn til sødmen i bærene. Oppskrifter med kirsebær trenger generelt litt mer sukker enn oppskrifter med moreller, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer