Kokosolje og kolesterol

Harvard-professor: - Kokosolje er ren gift

- Det er å ta litt sterkt i, svarer norsk ekspert.

KOKOSOLJE: Harvard-professor går hardt ut mot kokosolje, og mener det er like ille som å spise ren gift. Illustrasjonsfoto: MaraZe / Shutterstock / NTB scanpix
KOKOSOLJE: Harvard-professor går hardt ut mot kokosolje, og mener det er like ille som å spise ren gift. Illustrasjonsfoto: MaraZe / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kokosolje er «noe av det verste du kan spise», og «ren gift».

Harvard-professor Dr. Karin Michels var ikke nådig i sin karakteristikk av den trendy nøtteolja under et foredrag på Universitetet i Freiburg, der hun tar for seg, og angriper såkalt supermat generelt, og kokosolje spesielt.

Det er det høye innholdet av mettet fett, som øker nivåene av det farlige kolesterolet - og kan føre til hjerte- og karsykdommer, som er problematisk.

Foredraget, som het «Kokosolje og andre ernæringsfeil», har blitt sett mer enn en million ganger på YouTube.

- Bør vi skjelve i buksene nå?

- Jeg synes ordet gift er å ta i litt sterkt når man snakker om mat. Men at kokosolje er sunt, det er det ikke, sier Kjetil Retterstøl, professor ved Universitetet i Oslo, seksjon for klinisk ernæring.

- Begrens inntaket

Retterstøl viser til anbefalingene fra Helsedirektoratet og Nasjonalt råd for ernæring, sist oppdatert i fjor vår, om at man ikke bør innta kokosolje i store mengder.

- Men selvfølgelig, som litt sånn smakstilsetning, kan det være helt ok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.