Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprinsesse Mette-Marit falt for Insta-kakehuset til Heidi i Trondheim:

Heidi la ut kakebilde på Instagram: Da ringte de fra Slottet

Kronprinsesse Mette-Marit falt pladask for pepperkakehuset hun fant på Instagram, og ba en kokk fra Slottet om å ta kontakt med hobbybakeren som hadde laget det.

PEPPERKAKESLOTT: Kronprinsesse Mette-Marit kom over Heidi Sagli Lies pepperkakehus på Instagram, og ønsket seg en kopi til hjemmet på Skaugum. Foto: Privat
PEPPERKAKESLOTT: Kronprinsesse Mette-Marit kom over Heidi Sagli Lies pepperkakehus på Instagram, og ønsket seg en kopi til hjemmet på Skaugum. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Første søndag i advent legger jeg alltid ut bilde av årets pepperkakehus på Instagram og Facebook. Jeg trodde bare det var tull da det ringte noen og sa at det var fra Det kongelige slott i Oslo, forteller Heidi Sagli Lie til Dagbladet.

POPULÆRT: Flere tusen mennesker har likt Heidis hus. Blant dem, en kronprinsesse.
POPULÆRT: Flere tusen mennesker har likt Heidis hus. Blant dem, en kronprinsesse. Vis mer

Den lidenskapelige hobbybakeren var på jobb i frisørsalongen i Trondheim da den uventede telefonen kom. Adresseavisen skrev først om den rojale pepperkakehenvendelsen.

- Jeg trodde det var broren min som ville spille meg et puss, men da hun som ringte begynte å stille detaljerte spørsmål om hvordan huset var laget, begynte det å gå opp for meg at det faktisk var noen fra slottet som ringte.

Ville ha en kopi til Skaugum

Heidi er vant til å få gode tilbakemeldinger på kakene sine i sosiale medier. Bare på Instagram, under navnet @sofialoren, har hun nesten 14 000 faste følgere. Men at bildet ville bli sett av noen i kongefamilien, hadde hun derimot aldri regnet med. Og langt mindre at kronprinsessen ville like det så godt, at hun ønsket seg en kopi av bakverket til sitt eget julepyntede hjem i Asker.

- Det viste seg at kronprinsesse Mette-Marit hadde sett huset mitt, og fått lyst til å ha et slikt hjemme på Skaugum. Hun ba derfor en kokk fra Slottet om å ringe meg, for å få oppskrift, maler og anvisninger til hvordan det skulle lages. Hun spurte til og med etter bilder fra bakeprosessen, sier Heidi, som selvsagt syntes dette var stor stas.

Overfor Adresseavisen bekrefter kommunikasjonssjef ved Slottet, Ole Edvard Wold-Reitan, historien:

- Kronprinsessen så dette flotte pepperkakehuset på Instagram og hadde lyst å forsøke å lage et tilsvarende selv. Derfor tok vi kontakt med vedkommende, sier han.

Krevende prosjekt

DETALJ: Huset er pyntet med masse detaljer. Foto: Privat
DETALJ: Huset er pyntet med masse detaljer. Foto: Privat Vis mer

Heidi har brukt fem uker på å konstruere årets hus. Hele 15 kilo pepperkakedeig har gått med.

Hun forteller at hun gjorde den kongelige kokken oppmerksom på at det var et tidkrevende bakeprosjekt, men fikk til svar at de var mange på kjøkkenet, og at dette ikke var noe problem.

- Hadde jeg bodd litt nærmere, skulle jeg gjerne ha laget en litt mindre versjon av huset nå, og gitt den bort til kronprinsfamilien. Dessverre er det umulig å frakte et slikt hus, uten at det faller sammen, sier Heidi, som legger til at hun aldri har møtt Mette-Marit, men synes hun er en feiende flott og stilig dame.

KONKURRERTE: For to år siden deltok Heidi Sagli Lie i TV-serien Kakekrigen på kanal Fem. Foto: TV3
KONKURRERTE: For to år siden deltok Heidi Sagli Lie i TV-serien Kakekrigen på kanal Fem. Foto: TV3 Vis mer

Huset til Heidi er bygget med bærebjelker og støttemurer, for at det skal holde formen lengst mulig. Det er limt sammen med knekk, pyntet med hvit frosting, og alle deler - bortsett fra innvendig papirtapet - er spiselig.

- Jeg har alltid huset stående til pynt helt fram til sommeren, forteller den fingerferdige bakeren, som for to år siden deltok i TV-konkurransen Kakekrigen.

Etter deltakelsen i TV-serien, begynte bestillingene på festkaker å renne inn til Heidi.

- Men jeg er først og fremst hundre prosent frisør. Bakingen er et hobbyprosjekt, understreker hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!