La ned St.Hallvardshjemmet. Nå skal Frognerhjemmet legges ned:

Hele Norges matmor kastes ut: -En tragedie for Ingrid

Om noen uker fyller hun 94 år. Nå skal hun tvangsflyttes.

FLYTTET NOK: Å flytte på sykehjem er en omveltning i seg selv. Å bli flyttet på nytt, uten å ha noen innflytelse på situasjonen, er en voldsom påkjenning, sier Lars Røtterud om situasjonen til beboerne på Frognerhjemmet. Røtterud er nærmeste pårørende til Ingrid Espelid Hovig.
Foto: Tomm W. Christiansen
FLYTTET NOK: Å flytte på sykehjem er en omveltning i seg selv. Å bli flyttet på nytt, uten å ha noen innflytelse på situasjonen, er en voldsom påkjenning, sier Lars Røtterud om situasjonen til beboerne på Frognerhjemmet. Røtterud er nærmeste pårørende til Ingrid Espelid Hovig. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frognerhjemmet er av beboere og pårørende rangert som det tredje mest populære av rundt 50 sykehjem i Oslo . Nå vil byrådet i Oslo å legge ned driften.

- Sjokkert

Hjemmet med 53 langtidsplasser og 14 dagplasser skal etter planen avvikles fordi det ikke er toalett og bad på alle rom. En av beboerne er hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig (93).

Espelid Hovig uttaler seg ikke lenger til pressen. Hennes nærmeste pårørende, Lars Røtterud, besøker henne flere ganger i uka og er i likhet med andre pårørende sterkt imot planene. Han kaller situasjonen en tragedie for Ingrid og de andre beboerne.

- Vi er sjokkert over hvordan kommunen går fram. Beboerne har det godt på Frognerhjemmet. De opplever omsorg og føler seg trygge. Det er ikke på badeværelset slaget står om livskvalitet, sier han.

- Det er publisert bilder av utdaterte badeværelser fulle av rullatorer. Fortjener ikke de eldre bedre hygieniske forhold?

- For beboerne handler det ikke om badeværelser. Det handler om en helhet. Mange må uansett trilles til bad og toalett, sier Røtterud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer