Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Deler kjærestematen på Instagram:

Hellstrøm (69) på ferie med kjæresten (38): - Oppdager nye sider av oss selv

Kjæresten Anita Rennan står bak de lekre bildene på Eyvind Hellstrøms Instagram-feed.

TRULS A LA HELLSTRØM: - Med Truls er det alltid kaotisk på kjøkkenet, sier Hellstrøm. Her fra Italia, der de lærer å lage porchetta. Foto: TV2 / Truls à la Hellstrøm
TRULS A LA HELLSTRØM: - Med Truls er det alltid kaotisk på kjøkkenet, sier Hellstrøm. Her fra Italia, der de lærer å lage porchetta. Foto: TV2 / Truls à la Hellstrøm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I Paris er det vanskelig å motstå fristelsen.

En av byene Eyvind Hellstrøm (69) oftest vender tilbake til, er Paris. Lysets by, kjærlighetens by - og sentrum for den franske gastronomien. «Paris forever», skrev Hellstrøm på Instagram i helga, da han igjen besøkte den franske hovedstaden med kjæresten Anita Rennan.

View this post on Instagram

Paris forever✨

A post shared by Eyvind Hellstrøm (@hellstroms_verden) on

- Det fantastiske med Paris er at vi oppdager noe nytt hele tiden og ikke minst at vi oppdager nye sider av oss selv også. Kjærlighetens by åpner opp for de vakre og skjøre sidene i livet. Vi kan gå rundt i denne byen i dagevis og tenke at parisere er heldige som har klart å bygge en multikultur og en storby som er menneskelig. En tur i Jardin Luxemburg er terapi og fornyelse, sier Hellstrøm til Dagbladet.

Kjæresten fotograferer

Det er imidlertid maten som har hovedrollen i Hellstrøms Instagram-feed.

Lammecarré med kremet spinat og karamellisert løk. Aquerello-risotto med steinsopp og svart kardemomme. Tunfisk med kantareller, purre, sitron og kapers. Det er umulig å ikke bli fristet om man titter innom Hellstrøms verden.

Dette skyldes ikke minst de lekre bildene. Og det mange kanskje ikke vet, er at dem er det kjæresten hans som tar. De spiser middag sammen så ofte de kan, og arbeidsdelingen er klar: Hellstrøm disker opp, Rennan fotograferer.

- Det komplimentet hun gir meg oftest, er at alt smaker fantastisk.

Bortsett fra at maten alltid avbildes før de spiser, har ikke hans nye kjæreste påvirket matvanene nevneverdig.

- Men hun prøver seg på en tacofredag sammen med Nils (sønnen hennes) av og til, sier Hellstrøm.

Jorda rundt med Truls

Når han ikke spiser med sin kjære, er sjansen stor for at han deler et måltid med Truls Svendsen. De siste åra har mesterkokken reist jorda rundt med Svendsen på opptak for TV 2-serien «Truls à la Hellstrøm». Andre sesong hadde premiere onsdag kveld. Sesongpremieren hadde 386.000 seere, og en seerandel på 43,9 prosent.

Chianti og København, Texas og Hongkong. Opplevelsene er mange og eksotiske, men det var reindriftssamene i Finnmark og deres robuste liv for å formidle kulturen rundt det beste kjøttet vi har i Norge. som gjorde det sterkeste inntrykket.

- Det var en flott naturopplevelse med nærhet til dyr og tøffe vilkår, sier Hellstrøm.

- Vi reiser på turer for å lære om andre matkulturer. Det viktige for meg er at vi lærer noe begge to og ikke minst bli inspirerte og å åpne opp for andre folks tradisjoner både mat og levesett.

VANN OG VIN: Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen fortsetter sin kulinariske dannelsesreise. Her er de to på vinsmaking i Toscana. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

Vann og vin

Det er sjelden en fest å spise på fly, selv ikke for oss vanlige dødelige. Gordon Ramsay, Andreas Viestad, Bent Stiansen og Even Ramsvik, er bare noen av kokkene som vegrer for å spise flymat.

Men med så mye reising kommer man ikke unna et måltid eller to i noen tusen meters høyde. Så hva gjør en så finstemt gane når han er ute og reiser? Kaster han smaksløkene over bord, tar han med en bagett med ost og skinke fra flyplassen, eller går han rett og slett for en god, gammeldags nistepakke?

- Jeg flyr for å komme meg til steder med annen matkultur. Da kan jeg leve på vann og litt vin under flyturen, sier Hellstrøm.

- Flymat er ikke viktig på de korte turene, ikke på de lange heller. Det viktigste på fly er sikkerhet og smilende vennlighet.

«Truls à la Hellstrøm» går onsdager på TV2 klokken 20.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!