Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan med bok

Hellstrøm og kjæresten om hemmeligheten: - Har brukt et helt liv

Anita Rennan (39) og Eyvind Hellstrøm (70) avslører nye sider av sitt samliv.

KREATIVT PAR: Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm slipper 25. mars sin nye bok om Paris. Foto: Anita Rennan
KREATIVT PAR: Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm slipper 25. mars sin nye bok om Paris. Foto: Anita Rennan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av byene Eyvind Hellstrøm (70) oftest vender tilbake til, er Paris. Lysets by, kjærlighetens by - og sentrum for den franske gastronomien. «Paris forever», skrev Hellstrøm selv på Instagram da han høsten 2018 besøkte den franske hovedstaden med kjæresten Anita Rennan (39).

Den gang som nå er det den folkekjære kokkens livsledsager Anita som har foreviget de lekre matbildene fra Hellstrøms verden. Helt siden samlivet startet har duoen spist middag sammen så ofte de kan, og med klar arbeidsfordeling: Hellstrøm disker opp, Rennan fotograferer.

Deler deres beste adresser

- Den komplimenten hun gir meg oftest, er at alt smaker fantastisk, har Eyvind Hellstrøm tidligere fortalt Dagbladet.

For første gang kan de nå avsløre hemmeligheten som bare nære venner og bekjente har visst om - nemlig at kjæresteparet også har laget bok sammen! I slutten av mars kommer «Bonjour Paris - steder vi liker å gå til», som inneholder konkrete tips til spisesteder som paret har gode erfaringer fra.

PÅ VEI: Eyvind Hellstrøm og Anita Rennans bok gikk i trykken i forrige uke. Foto: Pilar forlag
PÅ VEI: Eyvind Hellstrøm og Anita Rennans bok gikk i trykken i forrige uke. Foto: Pilar forlag Vis mer

Verken Anita Rennan eller Eyvind Hellstrøm ønsker foreløpig å si for mye om hvordan det har vært å jobbe med bokprosjektet som et par, og hvilken dynamikk aldersforskjellen på 32 år gir samlivet både privat og profesjonelt.

Da nyheten rundt kjæresteforholdet først ble kjent i forbindelse med Gullruten-utdelingen i mai 2018, avslørte Hellstrøm at han og Anita hadde vært sammen lenge.

- Vi er kjærester. Vi har jobbet sammen, reist sammen og gjort utrolig mye hyggelig sammen, sa TV-stjerna den gang.

FAVORITTBY: - Paris forever, har Eyvind Hellstrøm skrevet som tekst til bildet av seg og kjæresten Anita Rennan i Paris høsten 2018. Foto: Hellstrøms verden/Instagram
FAVORITTBY: - Paris forever, har Eyvind Hellstrøm skrevet som tekst til bildet av seg og kjæresten Anita Rennan i Paris høsten 2018. Foto: Hellstrøms verden/Instagram Vis mer

Nå sier Eyvind Hellstrøm følgende til hvordan ideen om å lage felles bok oppsto:

- «Bonjour Paris - steder vi liker å gå til» er vårt felles prosjekt og et ønske om å dele de fantastiske perlene denne byen har å by på. Prosjektet har strukket seg over flere år for å finne de gode adressene. Jeg har brukt et helt liv!

- Oppdager noe nytt hele tiden

Både Hellstrøm og Rennan sier at de veldig ofte får forespørsler om tips til hvor folk skal gå og spise.

- Det er ikke alltid like enkelt å gi et svar på sparket, men i denne boka deler vi våre beste adresser i alle kategorier og prisklasser. Alt fra enkle bistroer til stjernerestauranter - alle de fantastiske stedene vi elsker å gå tilbake til, forteller paret.

Dagbladet har i formiddag vært i kontakt med Tanums butikker i avgangshallene på Gardermoen og Flesland.

- Det er flyreiser til Paris fra Bergen, så jeg har tro på at ei bok om den franske hovedstaden kan falle i smak hos våre kunder, sier Angun Olsen ved Tanum på Flesland flyplass.

Olsen tar forbehold om at hun ennå ikke har sett «Bonjour, Paris», men sier følgende på generelt grunnlag:

- Vi har mange innom butikken vår som er på jakt etter helt spesielle tips til ulike storbyer, og der er blant annet Lonely Planet-serien sterke. Jeg tror også at insidetips til restauranter i Paris vil ha et publikum, sier hun.

Hellstrøm selv har ofte trukket fram Frankrikes hovedstad blant sine ypperste favorittreisemål:

- Det fantastiske med Paris er at vi oppdager noe nytt hele tiden, og ikke minst at vi oppdager nye sider av oss selv også. Kjærlighetens by åpner opp for de vakre og skjøre sidene i livet. Vi kan gå rundt i denne byen i dagevis og tenke at parisere er heldige som har klart å bygge en multikultur og en storby som er menneskelig. En tur i Jardin Luxembourg er terapi og fornyelse, har Hellstrøm tidligere fortalt til Dagbladet.

De siste åra har mesterkokken reist jorda rundt med Truls Svendsen på opptak for TV 2-serien «Truls à la Hellstrøm». Seersuksessen er ventet å fortsette til høsten.

- Vi reiser på turer for å lære om andre matkulturer. Det viktige for meg er at vi lærer noe begge to og ikke minst bli inspirerte og åpne opp for andre folks tradisjoner - både mat og levesett, har Hellstrøm fortalt Dagbladet tidligere.

Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer