KRAMPE: I første episode av TV 2-programmet «Truls à la Hellstrøm», reiser Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen til Japan for å starte en pop-up-restaurant, men de får problemer allerede på et gjestehus i Kyoto. Video: TV 2 Vis mer

Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen på elleville eventyr i ny TV 2-serie

Hellstrøms sjokkmøte med spåkone: - Ble for sterkt

- For meg har dette vært reindyrka terapi, sier Hellstrøm om de humørfylte TV-reisene med Truls Svendsen.

(Dagbladet): I kveld er det premiere på den nye TV 2-serien «Truls à la Hellstrøm», der komikeren, programlederen og hobbykokken Svendsen spiser og kokkelerer seg verden rundt sammen med superchef Eyvind Hellstrøm.

Den ene er veldig glad i å spise. Den andre i å lage mat. Men seerne må være forberedt på langt mer enn bare gastronomiske utskeielser.

I den første episoden av den nye TV 2-serien «Truls à la Hellstrøm» får vi blant annet være med på Eyvind Hellstrøms debut på karaokebar i Tokyo. Kokken tar det uventede oppdraget på strak arm, til Truls Svendsens og de tilstedeværende japanernes store forlystelse.

RAMENBAR: Truls Svendsen serverer Hellstrøm japansk suppe med nudler etter først å ha fått et hurtigkurs av kokken. Foto: TV2
RAMENBAR: Truls Svendsen serverer Hellstrøm japansk suppe med nudler etter først å ha fått et hurtigkurs av kokken. Foto: TV2 Vis mer

Like bra gikk det derimot ikke i Paris - som kommer i episoden som sendes 25. oktober - avslører Svendsen og Hellstrøm overfor Dagbladet.

Der hadde Svendsen fått avtalt møte med Frankrikes mest kjente spåkone. Målet var at hun skulle se inn i fremtiden og fastslå om samarbeidet mellom de to nordmennene kom til å bli vellykket eller ei.

Ifølge Svendsen dreier dette seg om en påstått synsk kvinne som regelmessig er i audiens både hos presidenter og andre høytstående personligheter.

- Jeg sa umiddelbart til Truls at jeg ikke hadde noe behov for å bli med inn i den lille, rare leiligheten til denne spåkona. Jeg så for meg at hun skulle spå i kaffegrut og slikt tullball. Sannheten er at jeg ikke har noe ønske om å få vite noe om fremtiden. Jeg tar en dag av gangen. Høyst, sier Hellstrøm.

- Husker du at hun spilte piano for å komme i kontakt med sin avdøde far, spør Truls.

PÅ TUR: - Vi reiser ikke for å kose oss og ha det gøy. Vi reiser fordi jeg vil vise Truls min verden, som består av fantastiske kulinariske opplevelser og folk som har stolthet i forhold til det de driver med, sier Eyvind Hellstrøm. Foto: tv2
PÅ TUR: - Vi reiser ikke for å kose oss og ha det gøy. Vi reiser fordi jeg vil vise Truls min verden, som består av fantastiske kulinariske opplevelser og folk som har stolthet i forhold til det de driver med, sier Eyvind Hellstrøm. Foto: tv2 Vis mer

- Plutselig skiftet hun fullstendig fokus. Hun henvendte seg bare til meg, og deretter handlet alt bare om mitt liv. Det ble veldig nærgående. Jeg tenkte med meg selv at nå gidder jeg ikke å sitte her og høre på henne. Bare få meg ut av dette rommet, forteller Hellstrøm.

Han mistenkte raskt sin fransktalende assistent og mangeårige venn for å ha fôret kvinnen med opplysninger, noe assistenten blånektet for. Uansett er det helt klart at dette er en av opplevelsene den norske toppkokken husker aller best fra de begivenhetsrike reisene du kan se på TV i de neste månedene.

Mange lystige minner

- Eyvind er en varm og god fyr og et fantastisk reisefølge. Men når han kommer inn på kjøkkenet, forandrer han helt personlighet. På kjøkkenet skal det presteres på høyt nivå. Dette er ikke stedet for tøys og tull, sier Truls Svendsen.

Han avslører at han på ingen måte er noen nybegynner på kjøkkenet. Tvert i mot:

SELVIS MED GEISHAER: Et dypdykk i stedets kultur hører med før maten skal lages, mener Hellstrøm. Her, i muntert møte med lokalbefolkningen i Tokyo. Foto: TV2
SELVIS MED GEISHAER: Et dypdykk i stedets kultur hører med før maten skal lages, mener Hellstrøm. Her, i muntert møte med lokalbefolkningen i Tokyo. Foto: TV2 Vis mer

- Jeg er ingen grandiosafyr, bedyrer han.

- Jeg elsker faktisk å lage mat. Og ja, jeg har lært masse i løpet av denne tiden med Eyvind. Om gode råvarer, om hvordan steke en virkelig bra biff, og om betydningen av energi, entusiasme og intensitet.

På glattisen

Underveis i de åtte episodene gjør det umake paret det de kan for å få hverandre ut på glattisen. Mens Svendsen skal lage mat på høyt nivå og servere kresne gjester, må Hellstrøm takle makkerens over gjennomsnittet kreative og uventede utfordringer: Alt fra japansk karaoke og yoga på surfebrett, til treffsikre spåkoner og solospilling på fiolin i Mexico.

- For meg har det vært reindyrka terapi å reise rundt med Truls. Ihvertfall hvis vi skal se bort fra måltidene og alt som skjedde på kjøkkenet. Terapi på den måten at jeg har funnet tilbake til mitt gode gamle jeg, og der var det mye humor, sier Hellstrøm.

- Humoren har vel alltid vært der, kommenterer Svendsen.

- Ja, men så forsvant den litt igjennom yrkesliv, prestasjoner, restaurantdrift og alt det der. Humor er noe av det viktigste i et bra liv. Humor og det gode måltidet. Har man dette, så har man det fint.

Mest fornøyd med Truls i Mexico

Hellstrøm fnyser litt av Svendsens avslappede holdning til matlaging, med koseprating og innlagte vinpauser.

- Her er det tydelig at to verdener møtes. For meg er matlaging noe helt annet, og det sitter i ryggraden min. Jeg begynte som kokkelærling som sekstenåring og har drevet restaurant i et halvt liv. Da er det ikke plass til koseprating! I serien inviterer vi kresne gjester med høye forventninger. Vi skal prestere noe. Og i en slik situasjon, blir det lett litt - skal vi si friksjon, flirer han.

PR I TOKYO: - Norwegian pop up-restaurant tonight! Truls Svendsen, med fiskehette, kler ut Hellstrøm som en vandrende sakeflaske for å trekke gjester til kveldens servering. Foto: TV2
PR I TOKYO: - Norwegian pop up-restaurant tonight! Truls Svendsen, med fiskehette, kler ut Hellstrøm som en vandrende sakeflaske for å trekke gjester til kveldens servering. Foto: TV2 Vis mer

Mest fornøyd med sin læregutt var Hellstrøm da det skulle serveres tacos i Mexico.

- Ja, sammen med biffen i Paris er vel det de eneste to gangene jeg husker at du var fornøyd, anmerker Svendsen tørt.

Han har vært igjennom krevende runder under Hellstrøms overoppsyn i restaurantkjøkken i Tokyo, Barcelona, Napoli, Mexico, Lyon, Paris og Norge.

- Det var generelt tøft. Noen av rettene ble veldig gode, mens andre ble...

- Ræva, fullfører Hellstrøm.

Skoggerlatter fyller rommet.

I JUST CALLED: Truls Svendsen sørget for at Eyvind Hellstrøm fikk sin karakokedebut under oppholdet i Tokyo. Foto: TV 2
I JUST CALLED: Truls Svendsen sørget for at Eyvind Hellstrøm fikk sin karakokedebut under oppholdet i Tokyo. Foto: TV 2 Vis mer

Kryddersterk reaksjon

Da paret var i Nord-Norge, rant begeret over for Svendsen. Etter en runde med kjøkkenkjefting fra Hellstrøm, gikk Svendsen i svart og reagerte kontant da Hellstrøms bacalaotallerken skulle på bordet.

- Jeg angrer faktisk litt på den episoden i dag. Ikke minst fordi det var dårlig i forhold til maten, innrømmer Svendsen.

- Det er faktisk godt å høre, synes Hellstrøm.

- Jeg ble så lei av å høre på deg kritisere meg at jeg helte en solid dose kajennepepper i maten din.

- Jeg så jo hva du hadde gjort med en gang!

- Men du spiste litt av det.

- Ja, jeg smakte på det. Ikke godt. Her hadde jeg stått på i over et døgn for å få til dette måltidet for deg ute på det fyret, også får jeg det tilbake i form av en ødelagt porsjon mat. Det synes jeg var skikkelig dårlig gjort.

- De andre gjestene elsket jo maten, for de fikk ikke kajennepepper på.

- Nei, det var akkurat det.