Eyvind Hellstrøms nye TV program «Hellstrøms kjøkken»:

Hellstrøms suppe - blir best med en flaske vin i gryta

I kveld lager mesterkokken suppe på TV til sitt livs første kjærlighet - men uten vin.

FØRSTE FLAMME: Renate og Eyvind bodde i samme gate i Moss som barn. I kveld er de sammen igjen i anledning Eyvind Hellstrøms nye TV-program Hellstrøms kjøkken. Foto: TV3
FØRSTE FLAMME: Renate og Eyvind bodde i samme gate i Moss som barn. I kveld er de sammen igjen i anledning Eyvind Hellstrøms nye TV-program Hellstrøms kjøkken. Foto: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går gikk startskuddet for «Hellstrøms kjøkken» en programserie der Hellstrøm verken rydder opp eller formaner, men lærer bort sine beste retter, på eget kjøkken.

I går lagde han hamburger med hjemmelaget aioli og ketchup til sin tidligere kollega, kjøkkensjef Bjørn Svensson. I kveld er Hellstrøms første kjærlighet, Renate Lange, gjest i studio.

Hun får servert en fransk potet-og purreløksuppe med brødkrutonger. I suppa finner du også en rekke andre gode ingredienser, som persille, parmesan, kjørvel, gressløk og fenikkel.

En flaske vin i suppa

- Suppa var egentlig en fransk bonderett som med årene ble mer raffinert og endte opp som lett og elegant. Den blir best om du lar den koke en time, deretter heller i en flaske hvitvin og lar den koke en time til, sier mesterkokken til Dagbladet.

På TV blir det imidlertid ikke vin i suppa, han synes det passer seg best i land med vinkultur - som Frankrike eller Italia. Men oppskriften over inneholder en hel flaske hvitvin.

Tips: Har du tenkt å drikke et glass hvitvin til suppa også, bruk gjerne samme.

Hellstrøm, som har bodd og arbeidet i Frankrike, lager potet-og purreløksuppa med pisket kremfløte. Det gjør den deilig kremete.

Oppskriften finner du ovenfor. Kanskje noe å spise foran TVen mens Hellstrøm tilbereder samme rett?

Frister det ikke å spandere vin i maten? Hellstrøm forsikrer at suppa blir god også uten vin. Skulle du mangle baskisk Espelette-pepper er det heller ingen katastrofe. Cayennepepper gjør susen.

Barndomsromantikk

Mesterkokken og Renate Lange ble kjent som fire-femåringer i Fjellveien i Moss.

-Jeg falt pladask for Renate, men tror kanskje hun likte broren min Jan bedre, sier Hellstrøm.

HVEM HADDE MEST SJANS: Eyvind har alltid lurt på om Renate likte ham eller storebroren hans, Jan (t.h) best, I kveldens episode spør han Renate rett ut. I morgen lager han iskrem med broren som gjest.  Foto: TV3
HVEM HADDE MEST SJANS: Eyvind har alltid lurt på om Renate likte ham eller storebroren hans, Jan (t.h) best, I kveldens episode spør han Renate rett ut. I morgen lager han iskrem med broren som gjest.  Foto: TV3 Vis mer

- Renate var den vakreste i hele gata.

- I programmet spør jeg henne rett ut hvem av oss hun likte best. Jeg røper ikke hva hun svarer, sier Hellstrøm.

- LYSÅR UNNA: Mesterkokk Eyvind Hellstrøm blir regelrett sjokkert da han drar på besøk til heimkunnskapslæreren Tor Olav Aase Kåsa ved Lisleherad Skole på Notodden. Video: TV3 Vis mer

Eyvind, Jan og Renate var lekekamerater og småkjærester til Hellstrøm-familien flyttet til Lambertseter og Renates familie til Jeløya. Mange år senere traff de hverandre igjen på et fly. Hun var da blitt purser i SAS. Kjærester ble de aldri, Renate giftet seg og fikk barn.

- Men vi har hatt veldig mye moro. Hun er en god venn, sier Hellstrøm..

Kveldens suppe synes han ble som Renate - helt vidunderlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer