Du leser nå Dagbladet Pluss

Smakstest av hel kylling:

Helstekt kylling: - Vinneren er gyllen, saftig og fristende

Vi har prøvesmakt hele kyllinger fra 50 til 163 kroner kiloet. Forskjellene var enorme.

HELSTEKT KYLLING: En kylling blir det kokken gjør den til - men med en ekstra god kylling er det ekstra lett å være kokk.
HELSTEKT KYLLING: En kylling blir det kokken gjør den til - men med en ekstra god kylling er det ekstra lett å være kokk.Vis mer

De siste åra har det skjedd en aldri så liten revolusjon i kyllingdisken i matbutikken.

Ikke bare har alle produsenter kuttet bruk av antibiotika (narasin), men også produksjonen har gjennomgått store endringer. Nye raser er introdusert, blant annet sasso og hubbard, men aller viktigst er kanskje levekårene til mange av kyllingene som havner på norske bord, og økt levetid.

Det har gitt resultater.

- Du kan virkelig smake at denne kyllingen har hatt et langt og godt liv, sier Jonathan Howell, kjøkkensjef på Festningen Restaurant i Oslo.

Sammen med kollegaene Jan Terjung og Jared Chuah har han smakt seg gjennom ti hele kyllinger for Dagbladet. Og resultatet er, grovt sett: Kyllinger som har fått lov til å leve lenge smaker best.