Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Test av ferdigpizza med rådeig 2017

Helt ny bunn: - Nektet først å tro at dette var grandis

Tidligere i år valset vårt ekspertpanel ned Pizza Grandiosa,  men ny bunn førte nesten til toppkarakter!

TEST AV "FERDIGPIZZA" FRA BUTIKKEN:  Dagbladets smakspanel testet pizza -og trillet terningkast. Foto: Lars O Gulbrandsen
TEST AV "FERDIGPIZZA" FRA BUTIKKEN:  Dagbladets smakspanel testet pizza -og trillet terningkast. Foto: Lars O Gulbrandsen Vis mer

(Dagbladet): I neste uke dukker en rekke matnyheter opp i butikken - blant annet er det klart for den første Pizza Grandiosa laget med rådeig, noe som skal gjøre at bunnen hever seg i ovnen og gir et annet resultat enn tradisjonell frossenpizza.

Da Dagbladet i februar fikk norgesmesteren i pizzabaking, Elio Corsi, og daglig leder Tobias Schelin ved restaurant Eataly på Aker Brygge til å teste vinterens frossenpizza-nyheter, var begge ekspertene svært lunkne til variantene som var kommet fra Pizza Grandiosa. «Bunnen på Grandiosa med kjøttboller mangler skorpe og smaken er rå». Også på Grandiosa Pepperoni trakk den dårlige bunnen veldig ned hos pizzaekspertene.

- Nye høyder

EKSPERTER: Elio Corsi og Tobias Scehelin. Foto: Lars O Gulbrandsen
EKSPERTER: Elio Corsi og Tobias Scehelin. Foto: Lars O Gulbrandsen Vis mer

Derfor blir Elio Corsi rent sagt forundret over syvmilssteget som har skjedd i utviklingen av rådeig-bunnen til Grandiosa skinke og Grandiosa Pepperoni:

- Jeg nektet først å tro at dette var grandis. Ikke at den plutselig er blitt helt perfekt, men nå er inntrykket langt bedre. Bunnen er blitt så bra! Her har de gjort en god jobb med å utvikle noe nytt og å løfte pizzaen opp på høyde med annen god kjøpepizza, sier Corsi som om få dager skal representere Norge i VM i pizza - selvsagt i Italia.

Med den nye bunnen plasserer de nye Grandiosa- typene seg med ferske ferdigpizzaer fra kjøledisken. Her er utvalget svært sparsomt fra før av.

Rema selger fersk pizzabunn, saus og topping - men har ikke lenger en egen hel fersk pizza, fordi de testede ifølge kjeden tidligere ikke har vært bra nok. Hos Meny og Norgesgruppen selger de imidlertid en First Price-variant.

Coops utgave bakt med surdeig har spekeskinke som skal strøs på til slutten - og det var den som endte som våre eksperters favoritt!

SMAKSEKSPERT: Elio Corsi ble tidligere i år kåret til Norges beste pizzabaker, og var overraskende fornøyd med flere av ferdigpizzaene.
SMAKSEKSPERT: Elio Corsi ble tidligere i år kåret til Norges beste pizzabaker, og var overraskende fornøyd med flere av ferdigpizzaene. Vis mer

Her er resultatet av pizzatesten:

Grandiosa skinke (515 g, kr 55,90)

Kommentar fra panelet:

image: Helt ny bunn: - Nektet først å tro at dette var grandis

- Umiddelbart ser denne fristende ut. Den er passe saftig. Får ikke tak i skinkesmaken, men sammen med de andre konsistensene blir resultatet helt ok. Vi forstår ikke hvorfor Grandiosa må ha paprika i alle variantene sine; kan årsaken være stor rabatt på innkjøp av denne grønnsaken? For etter vår mening ville pizzaen være bedre uten. Flott farge og smak på bunnen, men fyllet trekker ned i helhetsvurderingen..

Terningkast 3

Fersk pizza skinke og ost (420 g, First Price, kr 19,30)

Kommentar fra panelet:

image: Helt ny bunn: - Nektet først å tro at dette var grandis

- Førsteinntrykket er at den er veldig liten. Liker du den amerikanske måten å lage pizza på, er dette en grei variant. Smaker ost og tomat, men skinken blir borte i fyllet. Derfor minner dette mest om en Margherita.

Terningkast 4

Grandiosa Pepperoni (480 g, kr 55,90)

Kommentar fra panelet:

image: Helt ny bunn: - Nektet først å tro at dette var grandis

- Det første som slår meg, er at bunnen ser bra, luftig og sprø ut. Dessuten dufter pizzaen godt; kan det være av Jarlsberg-ost? Pepperonien smaker bra og fyllet generelt, bortsett fra et mninus: Ta bort paprikaen! Å blande pepperoni og paprika er ingen optimal kombinasjon. Kunne ha ønsket oss litt mer salt i deigen, men alt i alt fornøyd!

Terningkast 5 minus

Pizza med spekeskinke og kvernet biff (530 g, Coop, kr 66,90)

Kommentar fra panelet:

- Jeg liker at skinken er lagt på etter at pizzaen er ferdig stekt i ovnen. Størrelsen er fin, likeså fargen på pizzabunnen. Osten brant veldig fort, noe som antyder at det ikke er ypperste kvalitet.

image: Helt ny bunn: - Nektet først å tro at dette var grandis

Spekeskinen er god og bunnen best av de fire variantene vi her har testet, for smaken er akkurat passe krispy. Vi tror imidlertid at denne pizzaen ville være enda bedre hvis man hadde droppet kjøttet, fordi det kun smaker søtt.

Terningkast 5

BEST I TEST

Les også:

Norges diggeste pizza: Trikset som gir den sprøeste bunnen

Test av Dr. Oetkers sjokoladepizza: - Dette er ikke pizza. Dette er kjeks

Proffenes beste pizzatips

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media