TESTPANELET: Christopher Brovoll, Niklas Wallin og Jonas Bergsland har vurdert butikkenes rå pølser for Dagbladet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TESTPANELET: Christopher Brovoll, Niklas Wallin og Jonas Bergsland har vurdert butikkenes rå pølser for Dagbladet. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Smakstest av rå pølser

Helt rått: Chorizo best i test av rå pølser

Det har skjedd bra ting i pølsedisken. Vi har smakt oss fram til de beste.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er ikke lenge siden valget sto mellom grill, wiener - med ost eller bacon - om du skulle handle pølser. Nå lages det pølser av det meste, for de fleste - gjerne inspirert av eksotiske pølsevarianter.

Det aller siste er rå pølser, altså pølser som hverken er røkt eller kokt før du tar dem med deg hjem. Også her har det skjedd en positiv utvikling de siste årene.

- Flinke aktører som Metervare har vist vei, og nå følger butikkene etter med egne merkevarer - «alle» lager sine egne rå pølser nå, sier Niklas Wallin, daglig leder på grillrestauranten St. Lars i Oslo.

Nivået er det heller ikke så mye å si på. Vi har testet åtte av de rå pølsene du finner i ferskvaredisken, og for første gang på lenge var det ikke en eneste ener eller toer blant produktene vi smakte på.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn