- Vær tidlig ute, for her blir det fullt. Hver dag serverer vi to hundre mennesker middag for femti kroner. Det er populært, for å si det mildt, forteller Sigrid Kipper Thau ved det folkelige spisestedet Absalon i København.
At København er et ekstraordinært gastronomisk reisemål, er ikke noe nytt. Hit flokker «foodies» fra hele verden for å spise alt fra hypermoderne nordisk mat og Michelin-mat på elitenivå, til erketradisjonelle, høye smørbrød og internasjonal gatemat. København som matby blir man aldri ferdig med, og det dukker stadig opp nye tilbud.
De siste 13 årene har matinteresserte fra hele verden stått i kø for å spise på dette københavnstedet, som nettopp serverte sitt siste måltid.
Vesterbro for matelskere
De som følger godt med på hva som skjer på restaurantfronten i København, har for lengst fått med seg at det koker på Vesterbro, ikke langt unna Tivoli og Hovedbanegården.
Her, i området som tidligere var best kjent for det som foregikk i Istedgade, og som ikke hadde så mye med mat å gjøre, ligger i dag serveringsstedene tett som hagl. I det gamle slakteridistriktet «Kødbyen» finner du for eksempel noen av Københavns hippeste steder.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger