Københavnmiddagen du aldri vil glemme spiser du i en nedlagt kirke - for femti kroner

«Hemmelig» matperle midt i København

På Vesterbro kjemper spisestedene om oppmerksomheten, men den helt store opplevelsen får du side om side med lokalbefolkningen ved langbordene på Absalon.

POPULÆRE LANGBORD: God stemning og topp mat til billig penge gjør at langbordene på Absalon er stappfulle hver eneste dag. Foto: Absaloncph.dk
POPULÆRE LANGBORD: God stemning og topp mat til billig penge gjør at langbordene på Absalon er stappfulle hver eneste dag. Foto: Absaloncph.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vær tidlig ute, for her blir det fullt. Hver dag serverer vi to hundre mennesker middag for femti kroner. Det er populært, for å si det mildt, forteller Sigrid Kipper Thau ved det folkelige spisestedet Absalon i København.

At København er et ekstraordinært gastronomisk reisemål, er ikke noe nytt. Hit flokker «foodies» fra hele verden for å spise alt fra hypermoderne nordisk mat og Michelin-mat på elitenivå, til erketradisjonelle, høye smørbrød og internasjonal gatemat. København som matby blir man aldri ferdig med, og det dukker stadig opp nye tilbud.

De siste 13 årene har matinteresserte fra hele verden stått i kø for å spise på dette københavnstedet, som nettopp serverte sitt siste måltid.

Vesterbro for matelskere

De som følger godt med på hva som skjer på restaurantfronten i København, har for lengst fått med seg at det koker på Vesterbro, ikke langt unna Tivoli og Hovedbanegården.

Her, i området som tidligere var best kjent for det som foregikk i Istedgade, og som ikke hadde så mye med mat å gjøre, ligger i dag serveringsstedene tett som hagl. I det gamle slakteridistriktet «Kødbyen» finner du for eksempel noen av Københavns hippeste steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer