Kampen om dagligvarekundene:

Hemmeligheten avsløres i dag: Coop Extra med storoffensiv i lavpriskrigen

Utfordrer Rema og Kiwi.

LAVPRIS: Kampen om lavpriskundene i dagligvaremarkedet er hard. Kilder Dagbladet har vært i kontakt med tror Extra er kjeden som vokste mest i 2017. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
LAVPRIS: Kampen om lavpriskundene i dagligvaremarkedet er hard. Kilder Dagbladet har vært i kontakt med tror Extra er kjeden som vokste mest i 2017. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag morgen legger analysebyåret AC Nielsen fram sin årlige rapport over statusen i det norske dagligvaremarkedet. Coop var kjeden som økte mest i 2016. Etter det Dagbladet kjenner til, vil Extra, lavpriskjeden til Coop, være den største vinneren i 2017.

Samtidig forteller en uavhengig kilde at det er mye som tyder på at Norgesgruppen (Kiwi, Meny, Spar og Joker) som konsern tar flest markedsandeler. Både hos Coop Norge, Rema 1000 og Norgesgruppen holder ledelsen kortene til tett til brystet - og vil ikke kommentere markedsutviklingen før rapporten blir offentlig i dag.

En rekke kilder med nært kjennskap til dagligvarekrigen, er imidlertid klokkeklare på at Extra er kjeden som har mest vind i seilene akkurat. Kiwi har også opplevd voldsom medgang de siste årene, og om kort tid får vi vite om dette har vedvart i 2017. Rema 1000 har etter halvannet år i sterk motbør gjort grep mot slutten av året som det knyttes særlig spenning til.

Dagbladet har vært i kontakt med alle de store kjedene, med spørsmål om hvilke nyetableringer de har gjort i 2017 - og hva de kan opplyse rundt egen omsetning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer