Anmeldelse kokebøker 2016:

Her er årets beste kokebok

Vi har lest og spist oss gjennom høstens kokebøker.

FOR MATELSKERE:  Her er noen av årets mange kokebøker. Her er noe for enhver matelsker. Vi gikk for seks bøker hvor vi også  testet oppskrifter. Vinneren  er altså best blant de seks, ikke nødvendigvis best av alle. Foto: CHRISTOPHER SJUVE
FOR MATELSKERE:  Her er noen av årets mange kokebøker. Her er noe for enhver matelsker. Vi gikk for seks bøker hvor vi også  testet oppskrifter. Vinneren  er altså best blant de seks, ikke nødvendigvis best av alle. Foto: CHRISTOPHER SJUVE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Antall kokebøker er stort denne høsten. Flere av bøkene vil garantert ligge under juletreet, selv om det også finnes andre typer gaver til matelskere.

Spørsmålene er: Hvilke bøker vil bli satt mest pris på? Hvilke bøker passer for hvem? Og blir maten like god som den ser ut på bildene?

Vi gikk konkret til verks - og ikke bare leste, men kokte og braste. Hver anmelder lagde en rett fra sin bok.

Noen fikk et herremåltid, andre var ikke like heldige.

Stor variasjon

I fjor vakte «Uroens kokebok» oppsikt med sine annerledes forfatterportretter med visualisert mat. Også i år er variasjonen stor.

Blant bøker med mat fra Norge, Italia og Marokko, mat for nybegynnere, veganere og selvdyrkere, fermentert mat, grønn mat, sunn mat og mat til jul, valgte vi ut seks bøker, som vi anmelder her.

En ting er sikkert akkurat nå. Midt i det delikate og innbydende, vinner det nyttige og praktiske terreng.

I fjor ble «Kokkelære» av Tom Victor Gausdal kåret til årets kokebok. I år har en av våre testbøker, «Kok og stek» fra Kulinarisk Akademi nettopp fått prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer