GODT TIL KAFFEN: Vi har tatt en titt på de nye søtsakene du nå finner i fryseren. Foto: Elisabeth Dalseg
GODT TIL KAFFEN: Vi har tatt en titt på de nye søtsakene du nå finner i fryseren. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Nye dagligvarer, frossen kake

Her er de nye godbitene du kan ha på lur i fryseren

Når du trenger å jukse litt ... 

Ikke noe er så godt som hjemmebakst, men det er det ikke alltid vi har tid til.

Heldigvis finnes det hjelp å få.

I dagligvareslippet i vinter ble det lansert en rekke nyheter for deg som liker å ha noe på lur i fryseren - om du skulle få uventede gjester på besøk, eller rett og slett bare er litt godtesyk.

Alene hjemme? Denne Nugatti-kaka lager du på fem minutter.

Bakeoff

Amerikanske cookies har lenge vært en trend i kjekshyllene. Sætres cookies fra «Café Bakeriet» har til og med lagt ved oppskrift på sine kjeks på pakken, uten at det har hatt noen negativ effekt på salget.

Yummy bakerys nye «Cookie dough» - kjeksdeig - lar deg late som du har laget kjeksene selv.

BAKEOFF: De baker, du steker, store amerikanske kjeks med lys eller trippel sjokolade. Foto: Produsenten
BAKEOFF: De baker, du steker, store amerikanske kjeks med lys eller trippel sjokolade. Foto: Produsenten Vis mer

Konseptet er enkelt: De baker, du steker. Litt som med bollene du får kjøpt på kiosker og bensinstasjoner.

En liten advarsel, dog: Kjeksdeig er såpass godt, og denne er intet unntak, så med kun fire kjeks i pakken, er det fort gjort at det ikke er så mange kjeks igjen å steke.

HELT RÅTT: Hatting har lagen en serie de kaller Bakeriet. Her har de bakt helt ferdig slik at du bare trenger å steke. Foto: Elisabeth Dalseg
HELT RÅTT: Hatting har lagen en serie de kaller Bakeriet. Her har de bakt helt ferdig slik at du bare trenger å steke. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Fra Hattings «Bakeriet»-serie kommer kanelboller. Deigen er forhevet, men fortsatt rå, og skal kun tines i en halvtime før du steker dem.

«God bakst» fra Rema 1000

Dagligvarekjeden har røsket opp i vennelisten. De har kvittet seg med en rekke gamle kjenninger, og knytter samtidig til seg nye bestevenner - og utvider sortimentet av egne merkevarer.

I vinter lanserte de frossenbakstserien «God bakst».

KLAR PÅ EN HALVTIME: Kaker med og uten glasur og pynt, vannbakels med vaniljekrem og franske makroner er helt ferdig. Foto: Elisabeth Dalseg
KLAR PÅ EN HALVTIME: Kaker med og uten glasur og pynt, vannbakels med vaniljekrem og franske makroner er helt ferdig. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Serien inneholder både gjærbakst, butterdeig, makroner, vannbakkels og kaker i ulike versjoner. Det er til og med en ferdig, halv langpannekake med sjokolade - perfekt til dugnad eller avslutninger.

Deler av serien er helt ferdiglaget, med glasur og pynt, og alt du trenger å gjøre er å ta dem ut av fryseren en halvtimes tid før du skal spise.

FERDIG: Kanelsnurrer, vaniljeknuter, croissanter og pain au chocolat - klart til å varmes i ovnen av deg. Foto: Elisabeth Dalseg
FERDIG: Kanelsnurrer, vaniljeknuter, croissanter og pain au chocolat - klart til å varmes i ovnen av deg. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Gjær- og butterdeigsbakst fra God Bakst er også ferdig, men må varmes opp i ovn i et par minutter.

Nytt til kjøkkenskapet

Vil du ha noe klart som hverken krever tine- eller steketid, er kjeks alltid gode å ty til.

TIL FRYSEREN? Kokosbollene fra Diplom-is holder lenge i fryseren, og et par uker når du tar dem ut. Foto: Diplom-is
TIL FRYSEREN? Kokosbollene fra Diplom-is holder lenge i fryseren, og et par uker når du tar dem ut. Foto: Diplom-is Vis mer

Fra Sætre får du nå Kornmo fullkorncookies med tranebær, og Oreo har utvidet med en sprøere og tynnere variant.

Ellers kan du sjekke ut alt det nye godteriet og snacksen som ble lansert her.

Les også:

Tre ganger i året lanseres et par tusen nye produkter i butikk.

I uke åtte (fra 20. februar) er det tid for årets første nyhetsslipp, og Dagbladet dekker nyhetene fortløpende: