Slik lykkes du best med julematen

Her er det mange som bommer: - Unngå pinnekjøtt-tabben

Med det riktige utstyret blir julemiddagen penere og bedre, og du lager den på under halve tida!

UNNGÅ PINNEKJØTTABBEN: Ifølge Robert Pfarl, kjøkkensjef på Louise Restaurant & Bar, er det én ting som er viktig når du lager pinnekjøtt. Foto: Marte Garmann
UNNGÅ PINNEKJØTTABBEN: Ifølge Robert Pfarl, kjøkkensjef på Louise Restaurant & Bar, er det én ting som er viktig når du lager pinnekjøtt. Foto: Marte Garmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire tonn lutefisk, 1, 8 tonn pinnekjøtt og tre tonn tørkede erter er bare noen av råvarene som går med når kjøkkensjef Robert Pfarl og kollegene lager julemat til gjestene på Louise på Aker Brygge.

Da regjeringa i 2016 satte matsvinn på dagsordenen, tok Pfarl et personlig initiativ for restauranten han jobber på. I år er derfor maten man kaster mer enn halvert fra tilsvarende periode i fjor!

- Før kastet vi ofte mer enn halvparten av ertestuing, bacon og rotmos. Nå serverer vi på tallerkenen, og gir påfyll til alle som ønsker det uten ekstra kostnad. Til sammen snakker vi om tonnevis med julematsvinn som nå er eliminert, forklarer kjøkkensjefen fornøyd.

Genialt pinnekjøtt-triks

Han har følgende triks til alle som vil overføre hans erfaringer til sitt eget hjem:

- Slutt å servere maten på fat! Det fører nemlig til at mange forsyner seg med mer enn de faktisk spiser. Og selv om du serverer på tallerkenen, trenger du ikke ha på så mye mat. Mange forsyner barna med ribbe, pølse, medisterkake og to poteter. De orker jo ikke å spise opp. Det er ikke uhøflig å spørre familiemedlemmer eller gjester hvor mye de vil ha, det gjelder både barn og voksne. Dernest er det selvsagt alltid viktig å utnytte rester. Julemat er perfekt restemat!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer