Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nye dagligvarer vår og sommer 2017:

Her er godteri- og snacksnyhetene du kan glede deg til

Flere hundre nye produkter er på vei til i butikkene. Her er noen av de aller søteste - og salteste. 

NYTT I BUTIKK: Enten du er glad i søtt, salt eller iskaldt: Det er mye nytt å glede seg til i butikkene fremover. Foto: Produsentene
NYTT I BUTIKK: Enten du er glad i søtt, salt eller iskaldt: Det er mye nytt å glede seg til i butikkene fremover. Foto: Produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det én trend som har skilt seg ut de siste årene, er det sunnere snacks og godteri - det å kunne kose seg med god samvittighet.

KJENDISPAR: Om to kjente merkevarer er bedre enn én, og norske forbrukere vil trykke Litago og Stratos sine produkter til sitt bryst, gjenstår å se. Foto: Produsenten
KJENDISPAR: Om to kjente merkevarer er bedre enn én, og norske forbrukere vil trykke Litago og Stratos sine produkter til sitt bryst, gjenstår å se. Foto: Produsenten Vis mer

Det er fortsatt mye av det litt sunnere snackset i butikk, med redusert salt, fett eller sukker, men det skal også være plass til å kose seg ordentlig når du først skal kose deg.

Denne uken, og i ukene fremover er hundrevis av nye produkter på vei ut i butikk.

Her er noen av de søteste og salteste av dem.

Stratos + Litago = Sant

Norges to best kjente kuer, Stratos-kua og Litago-kua har vært på date, og Tine og Orkla Confectionary har slått sammen to sterke merkevarer.

Dette har resultert i totalt tre produkter; Fra Tine kommer Litago-milkshake med Stratos-smak, og fra Nidar kommer to Stratos-sjokolader med Litago-fyll.

Fra Nidar kommer også to nye godteposer.

Beste biter har ulikt surt, salt og søtt smågodt, i tillegg til harer og høner (hørte vi noen si påskegodt?). Søteste biter har gamle kjenninger som seigmenn, lakrisbåter, bamsemums, skum og smørbukk.

Gourmetsjokolade fra Nestlé

Nestlé er kanskje mest kjent for barnevennlig Kinder-sjokolade, men lanserer nå en serie gourmetsjokolader som skal kunne konkurrere med de populære og dekadente sjokoladene fra blant annet Freia Premium, Jacobs Utvalgte og Lindt.

TYKKERE: Nestlés nye premiumsjokolade L'Atelier. Foto: Produsenten
TYKKERE: Nestlés nye premiumsjokolade L'Atelier. Foto: Produsenten Vis mer

Nestlé L'Atelier kommer med en litt tykkere plate enn de fleste andre premium-sjokolader, i tre utgaver med nøtter og bær; mørk sjokolade med blåbær, mandler og nøtter, lys sjokolade med tranebær og nøtter og mørk sjokolade med rosiner og nøtter.

Så sure at du ser rar ut

Malaco kommer med et helt nytt konsept som heter det de prøver å forårsake: Crazy Face. Godteriet skal rett og slett være så ekstremt i smaken at ansiktet vrenger seg litt når du spiser det.

Dette kommer i flere varianter: pastillene Crazy Face Fizzy, med cola og bruspulver, Mad Sour med eple- og sitronsmak. og syrlige barer med ananas eller sur eplesmak.

MALACO: Et utvalg av årets mer eller mindre trynevrengende nyheter fra den svenske produsenten. Foto: Produsenten
MALACO: Et utvalg av årets mer eller mindre trynevrengende nyheter fra den svenske produsenten. Foto: Produsenten Vis mer

De har også gitt noen gamle kjenninger en ny tvist, Godt & Blandet fra Malaco.

Kick kommer med smak av fersken, og Kick bites - en pose med små biter av Kick i kommer i en blanding av havsalt og bringebær.

Også Sveriges bestselgende bil, Ahlgrens bilar, kommer med nye smaker, ananas, fersken og jordbær.

Läckerol-pastillene kommer med tre nye smaker; pastiller med ingefær og lime, og poser med miks av pastiller med smak av salt karamell og salmiakk - eller fersken og jordbær.

Grillet chips

Den største produktgruppen som lanseres i mai er nyheter som kan grilles og tilbehør til grillmat, men også snacksen er grillinspirert, ikke minst av den klassiske amerikanske grillsmaker.

SESONGCHIPS: Grillchips i solnedgang fra Kims. Foto: Orkla Foods
SESONGCHIPS: Grillchips i solnedgang fra Kims. Foto: Orkla Foods Vis mer

Polly peanøtter kommer med en egen Bartenders-serie; Habanero som er mandler med røkt kryddersmak, og ristete cashewnøtter, peanøtter og mandler med smak av Texas beef ribs.

Kims chips kommer med en sommervariant, Skjærgårdschips som er finriflete chips med grillsmak; og Totenflak kommer med en pose med grove potetflak med paprika & rømme.

Maarud har flere nyheter på trappene i år. Det klassiske potetgullet skal ha blitt enda sprøere ved hjelp av en ny og egenutviklet potetchipsmaskin. Samtidig øker posene i størrelse.

Positivt for miljøet, men det er verdt å passe på. I tillegg til salt, paprika og salt & pepper, lanseres en ny variant med smak av «saftig biff».

GRILLET: Maarud har flere nye chips på vei, to varianter av grillet tortillcahips, og en riflet chips med bbq-smak for Coop. Foto: Elisabeth Dalseg
GRILLET: Maarud har flere nye chips på vei, to varianter av grillet tortillcahips, og en riflet chips med bbq-smak for Coop. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Det kommer også to varianter av grillet tortillachips, en med meksikanskinspirert røyksmak og en med grillet ost og chipotle.

Til sommeren kommer tre sesongvarianter, baderinger med ost og chili; og to typer riflet chips med salt og skinke.

Maarud lanserer også et par kjedespesifikke produkter; Grillgull for Coop, potetgull med bbq-smak, og en Ostepop med pakningsdesign fra 80-tallet for Rema 1000.

BONDENS: Sørlandchips har laget denne serien for Rema 1000. Foto: Produsenten
BONDENS: Sørlandchips har laget denne serien for Rema 1000. Foto: Produsenten Vis mer

Rema 1000 har også lansert en egen serie chips i samarbeid med Sørlandchips, Bondens beste potetchips i tre varianter: Himalayasalt, Mexican, Solmoden paprika og Bondens beste Rotfruktchips av rødbete, gulrot, pastinakk og potet.

Rotfrukten er økologisk - det er også to nye kryddermikser i samme serie Mexican og Paprika.

Iskrem

I februar ble det lansert en rekke spennende iskremnyheter, men det er flere på vei.

SNART I BUTIKK: Den nye isen fra Kolonihagen og Rema 1000 er så ny at de ikke har fått tatt enkeltbilder av dem ennå, men vi har fått tak i et kampanjebilde. Foto/illustrasjon: Rema 1000
SNART I BUTIKK: Den nye isen fra Kolonihagen og Rema 1000 er så ny at de ikke har fått tatt enkeltbilder av dem ennå, men vi har fått tak i et kampanjebilde. Foto/illustrasjon: Rema 1000 Vis mer

Rema 1000 lanserer under to merkenavn.

Mest spennende er nok et av de første resultatene etter kjedens oppkjøp av den økologiske restauranten og matkasseleverandøren Kolonihagen: Fire iskremvarianter på boks.

Vaniljeis med vanilje fra Madagaskar, Pistasjis med biter av karamelliserte mandler, Sjokoladeis med hint av kaffe og chili og Jordbæris med hint av balsamico og basilikum.

I tillegg er to varianter av Kroneis under eget Rema 1000-brand allerede å finne i flere butikker, en med sjokolade og en med jordbær.

KRONEIS: Ny variant i fire-pakning fra Hennig-Olsen. Foto: Produsenten
KRONEIS: Ny variant i fire-pakning fra Hennig-Olsen. Foto: Produsenten Vis mer

Fra Hennig-Olsen kommer også en kroneis, Kroneis med appelsin, som kommer i en multipack med fire is i hver eske.

Iskremprodusenten har også gjort en liten vri på klassisk Friskis, nå som sorbet, uten laktose - og med færre kalorier.

Les også:

Godterinyhetene som kom i februar

Kaffekos: Bakverk du kan ha på lur i fryseren

Årets påskegodt (pst, nå er det kanskje på salg?)