Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Populære matbloggere på Instagram

Her er matbloggerens instafavoritter: ­­- Blir du ikke inspirert her, så er du fargeblind eller veldig kynisk

POPULÆR PÅ INSTA: Aichas fargerike bilder på Instagram er populære. Foto: Aicha Bouhlou
POPULÆR PÅ INSTA: Aichas fargerike bilder på Instagram er populære. Foto: Aicha Bouhlou Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som bruker Instagram vet hvor mye mat som dukker opp i feeden. Om man ikke var sulten før man åpnet Insta, er sjansen stor for at appetitten er tilbake etter få minutter.

Du finner små og sære kontoer som spesialiserer seg på bacon, for eksempel, og atter andre som spesialiserer seg på vegetarmat.

Noen kontoer er virkelig store på generelle matbilder og har millioner av følgere. Buzzfeedtasty har for eksempel over ti millioner.

Et innlegg delt av Tasty (@buzzfeedtasty)

Blant gigantene finner vi også Tastemade og Foodnetwork, begge med over fire millioner følgere.

I Norge er det flere som utmerker seg med å være aktive brukere og som har mange følgere. Vi spurte de ivrige, norske brukerne om deres favoritter på Instagram.

Først ut er bakebloggeren Manuela Kjeilen som står bak Passion for baking. Hun har nå mer enn 1,2 millioner mennesker som følger henne. Og vi spurte Manuela om hvem hun selv liker å følge med på:

- Jeg følger akkurat nå 2704 kontoer. Men det er særlig noen jeg alltid titter innom fordi de inspirerer meg. Det handler ikke nødvendigvis om baking!

Her er listen til Manuela:

@thefeedfeed Elsker den siden, da den re-poster mange andre kontoer slik at man blir kjent med flere fantastiske kontoer som man selv ikke har tid å lete opp. Bildene er alltid i høy kvalitet, og man blir alltid fristet.

@ps.ny Elsker denne kontoen. Her finner du bilder av den søteste hunden. Den er bare til å spise opp! Den siden alltid gir meg en smil rundt munnen ... Anbefales enten du liker hund eller ikke, det er bare den søteste kontoen ever!

@sarahangius En ung jente som inspirerer hele verden med håret sitt. Hun styler det og legger ut små videoklipp, og selv om jeg egentlig er null interessert i hårvideoer, blir jeg bare sittende å se på fordi hun er så fantastisk sjarmerende!

Et innlegg delt av Sugarfina (@sugarfina)

@sugarfina Dette er et godteributikk som jeg følger fordi jeg bare elsker godteri. Her blir jeg veldig inspirert, og bruker det ofte når jeg baker som dekor på mine cupcakes og kaker. Deres bilder er alltid så fine i vakre pastellfarger.

@matpaabordet Denne siden drives av Ina, som bor i vakre Norge og driver bake/mat-bloggen matpaabordet.no. Hennes bilder gjør meg alltid sulten. Jeg er bare så utrolig inspirert av denne dama og bildene hennes. Bare hvordan hun styler! At denne dama ble kåret til årets matblogg i 2015 er helt fantastisk.

Fru Timians instafavoritter

Marit Røttingsnes Westlie kjennes best som Fru Timian fra bloggen med samme navn. Over 16.000 ser hennes bilder om bakst og mat på Instagram. Hun følger mange, men vil gjerne få trekke fram disse sidene:

Donal Skehan (@donalskehan) - Irsk kokk som har masse deilige oppskrifter og viser snutter fra livet sitt. Han er programleder for diverse matserier hvor han selv kokkelerer. Nå har han akkurat flyttet til Los Angeles med sin svenske kone!

The Butcher's Daughter (@thebutchersdaugher_official) som er en herlig vegetarrestaurant i Venice i Los Angeles. Jeg drømmer meg bort for hvert eneste bilde jeg ser fra dem.

Minibakeriet (@minibakeriet) Et lite bakeri som holder til i Norfjordeid i Sogn og Fjordane. Jeg har aldri vært der, men de lager så mye godt og jeg synes at det herlig at et såpass lite sted kan ha en så bra baker - og som tydeligvis blir elsket av befolkningen. De lager verdens beste havrekjeks, som jeg har fått oppskriften på og har lagt ut på bloggen min.

Svenske Roy Fares (@royfares) Han er konditor og programleder. Lager utrolig mye gode kaker (jeg har den ene boken hans og oppskriftene er veldig bra). Han har også en lett komisk trang til å legge ut bilder av seg selv. Og det er jo viktig med litt humor i hverdagen!

Spiselandslagets favoritter

Maj-Britt Aagaard skriver på bloggen spiselandslaget. Hun har tidligere gått seirende ut av Masterchef-konkurransen.

@vidiberg Vidar Bergum. Nordmannen som sender de lekreste og mest fristende matreisebrev fra sitt hjem i Istanbul.

@andershusa Anders Husa er alltid på det nyeste og beste som beveger seg på restaurantfronten. Hvor skal du ta med kjæresten i helgen? Sjekk ut Husa!

@helleskitchen Helle Øder Valebrokk. Reisende kvinne i mat OG drinker! Alltid på et nytt, deilig sted i verden, hvor hun viser deg hva du går glipp av i din 9-4 jobb på kontor.

@aichabouhlou Aicha Bouhlou sin konto oser av eksotiske farger, lys og ekte lidenskap for all verdens frisk mat. Mye grønt og skjønt med nerve fra Nord-Afrika. Blir du ikke inspirert her, så er du fargeblind eller veldig kynisk.

@lucy_and_lentils Lucy Parker. Britisk matblogger som gikk fra klassisk engelsk diett med chips og trifle, til kjernesunt og grønt. For meg som elsker belgfrukter og veggisinspirasjon, er dette porno.

Det søte liv

Kristine Ilstad driver den populære bakebloggen Det søte liv. Med sine snart 20.000 følgere er hun blant de mest populære i Norge.

INSTAFAVORITTER: Ilstad trekker fram 
INSTAFAVORITTER: Ilstad trekker fram  Vis mer

Blant hennes insta-favoritter finner vi først tre store kontoer:

@foodandwine

@food52

@deliciousmag

Et innlegg delt av Food52 (@food52)

Dette er portaler som deler matbilder fra andre instagramkontoer. Ved å følge med på disse instakontoene får jeg ikke bare inspirasjon fra de nydelige bildene, men også mange tips om nye, spennende instasider som fokuserer på mat.

@sabinasweetandsimple - svensk instakonto som jeg liker veldig godt. Hun fokuserer på kaker og desserter, og det meste er enkle oppskrifter som jeg får lyst til å teste ut selv.

@aichabouhlou - elsker matbildene hennes!

Les også:

Ti favorittmiddager fra Tines matblogg

Matbloggerens beste bolletips

Aichas mest populære middager

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!