Nå får du matkasser med lokalmat:

Her er matkassene med lokale spesialiteter

Snart kjøper vi lokalmat for fem milliarder i året.

MATKASSE: Daglig leder Nicholas Hoddevik i Bondens kasse startet med lokalmatkasse for under et år siden. Nå leverer firmaet rundt 200 matkasser fra 40-50 leverandører per måned og regner med en omsetning på rundt to millioner kroner i år. Foto: Haakon Nordvik
MATKASSE: Daglig leder Nicholas Hoddevik i Bondens kasse startet med lokalmatkasse for under et år siden. Nå leverer firmaet rundt 200 matkasser fra 40-50 leverandører per måned og regner med en omsetning på rundt to millioner kroner i år. Foto: Haakon Nordvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å finne fram til lokale spesialiteter i Norge har til nå nærmest vært en liten detektivøvelse. Nå holder det å være nysgjerrig. Overalt i landet popper det opp med nye salgssteder for lokalmat.

Matkasse med kortreist mat

Kanskje er du blant dem som allerede abonnerer på en middagskasse. Kanskje er du også interessert i lokalmat. Nå har flere regnet seg fram til at matkasse + lokalmat= suksess.

Ennå er omfanget beskjedent, men mye tyder på at matkasser med lokale delikatesser vil vokse.

Regjeringens mål om lokalmatsalg for 10 milliarder kroner i 2025 er snart halvveis nådd, lenge før tida. Ikke noe matvaresegment vokser mer enn lokalmat i Norge.

- Veksten i lokalmat er folks svar på at de er drittlei fokus på pris. Folk vil ha mat med sjel, sier Nina Sundquist, administrerende direktør i Matmerk til Dagbladet. Matmerk er en stiftelse som som skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon.

Nye matkasser

Noen matkasseleverandører satser på middagsmat rett fra bonden, andre på en blanding av middag og lokale delikatesser til frokost og lunsj. Noen leverer for hele uka, andre for helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer