Robinson & Fredag restaurantanmeldelse

Her har det skjedd ting: - Fantastisk!

Det er ikke bare utsikten øverst på Plaza som er helt topp.

GODE UTSIKTER: Alle som kommer seg på toppen av Plaza har mye å se fram til. Foto: Anita Arntzen.
GODE UTSIKTER: Alle som kommer seg på toppen av Plaza har mye å se fram til. Foto: Anita Arntzen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Finnes det noe som er bedre enn å ha null forventninger, og så bli så inni hampen gledelig overrasket?

Stemningen var nær euforisk. Robinson og Fredag befant seg i 34. etasje, på toppen av Oslo Plaza, men euforien skyldtes ikke den tynne lufta. På bordet foran dem sto en lekkerbisken bestående av svele med plomme, ristede mandler og melkeis – det nest siste innslaget i kveldens seksrettersmeny, som besto av en serie – flere enn seks – gastronomiske nytelser.

- Du har rett, sa Robinson, sukket lykkelig og hevet glasset med dessertvin. – Få ting kan måle seg med hyggelige overraskelser.

Det begynte tre timer før. Høstsola sto lavt på himmelen, og fra toppen av Norges høyeste bygning – som lider en svært ublid skjebne i katastrofefilmen «Skjelvet» – framsto Oslo som både spennende og vakker, ja, nesten magisk. Om interiøret ikke er spesielt hyggelig, er utsikten uslåelig.

Full pakke

- Dere har kommet til akkurat rett tid. Fra nå av og utover blir det bare vakrere og vakrere, sa en usedvanlig imøtekommende servitør. En slik som aldri sier «nei, det går ikke», men i stedet «vent litt, så skal jeg se hva jeg får til».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer