NORGESGLASSET: I 2. etasje i Pir Nord ligger Norgesglasset bar, der du får drinker servert i nettopp Norgesglass,. Dette er ett av flere nye spise- og drikkesteder på Gardermoen.
NORGESGLASSET: I 2. etasje i Pir Nord ligger Norgesglasset bar, der du får drinker servert i nettopp Norgesglass,. Dette er ett av flere nye spise- og drikkesteder på Gardermoen. Vis mer

Flyplassmat: De nye restaurantene på Oslo Lufthavn Gardermoen:

Her kan du spise på Gardermoen

Snart slutt for Upper Crust og Seafood bar, se hva du får i stedet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skal du fly fra Gardermoen i påsken? Da kan det hende du må - eller vil - gjøre noen små justeringer i spise- og drikkeplanene dine.

Utbyggingen og åpningen av «nye Gardermoen» skjer ikke offisielt før 27. april, men den nye terminalen (husk å gå til venstre om du skal fly med Norwegian) og Pir Nord er allerede i bruk, om enn ikke hundre prosent ferdigstilt.

Og med dette, en rekke nye restauranter, barer og kiosker.

Forrige uke åpnet hele fem; Bølgen & Moi Food Garage, Humle & Malt, Flybar, TGI Friday's, Haven, Fiskeriet, Havsalt og Jamie's Italian.

Jamie's Italian er en del av den britiske TV-kokken, mataktivisten og filantropen Jamie Olivers italienske restaurant-kjede, og storebror til Jamie's deli som åpnet på innland i høst.

Bredere tilbud, lavere priser

Skal du ut på reise i påsken har du 30 ulike serveringstilbud å velge mellom:

Avgangshall: W.B. Samson, Starbucks, Flybar (se bilder til venstre)

Avgang innland: Parken, Pizza Hut, Upper Crust, Humle og Malt, Seafood Bar, News Bar, Jamie’s Deli, Bølgen & Moi Food Garage, TGI Fridays, Norgesglasset, Ritazza.

Avgang utland: Hunter Bar, Northland, BIT, W.B. Samson, Jamie’s Italian, Havsalt, Haven, Starbucks, Aquavit Bar, Foodmarket, O’Learys, Fiskeriet.

Ankomsthall: Beach Club, La Baguette, Peppes Pizza, Joe & The Juice (se bilder under).

Flere av disse, som Bølgen & Moi Food Garage, TGI Friday's, Jamie's Italian, Humle & Malt, Havsalt, Haven og Fiskeriet, har kun vært åpen en ukes tid når påsketrafikken tar til.

På åpningen 27. april skal to nye spisesteder ha kommet til; en ny Ritazza-café på innland (det blir to totalt), og Fjøla - som noen nok vil kjenne igjen fra Ø - nye Østbanehallen - i Oslo.

Vil ha baguette og brødmat på flyplassen

Når Gardermoen står helt ferdig i løpet av høsten, skal 20 serveringssteder ha blitt til 37, og syv kiosker til ti.

Én leverandør av restauranttjenester har også blitt til fem, og utfordrer HMSHost-Umoe F&B Company lover bedre og bredere utvalg, og ikke minst: Lavere priser.

Noen av de nye restaurantene fra innenlandsdelen kan du se i bildekarusellen under/til høyre.

Ifølge Torgeir Kjos Sørensen, kommersiell direktør for Oslo Lufthavn, har det vært viktig å skape et så bredt tilbud som mulig for reisende.

Kanskje ikke så dumt, når man vet at flymat stort sett er en sørgelig affære.

- Jeg har vel ennå til gode å få en god, sunn og velsmakende varmrett på en flyreise, har Even Ramsvik, tidligere Michelin-kokk fra Ylajali, som til daglig er tilknyttet kokkekollektivet Lava i Oslo tidligere sagt til Dagbladet.

- Eimen som brer seg i kabinen av overstekt fisk med sweet-chilisaus, vasne grønnsaker og parfymert ris har vekket meg fra en ellers god søvn mer enn én gang.

I stedet for velger de fleste kokker og matglade nordmenn å spise noe lettere på flyplassen, og heller bruke penger på god mat når de kommer frem til destinasjonen.

Se flere av de nye restaurantene i utenlandsavdelingen under / til høyre.

Når vi skal spise gjør de aller fleste som Bent Stiansen, en annen Michelin-kokk, og velger påsmurt brødmat på flyplassen. Baguetter er Gardermoens ubestridte bestselger.

Pizza er det det selges nest mest av men Kjos Sørensen er spent på å se om våre preferanser vil endre seg når vi får mer å velge mellom,

- Vi får et mye videre og mer rikholdig sortiment; for eksempel Haven som har kortreist frukt og grønt, Hunter med norske råvarer som vilt og Fiskeriet og Havsalt med sjømat.

Da Dagbladet besøkte Gardermoen forrige uke var Jamie's deli (innland) klart den mest populære restauranten, med flest gjester, færrest ledige bord og lengst kø. På utland var det Foodmarket som skilte seg ut.

NORTHLAND: Reitan conveniences Northland tar over etter Upper Crust som baguette-sted nummer én på Gardermoen med tre utsalgssteder. 
NORTHLAND: Reitan conveniences Northland tar over etter Upper Crust som baguette-sted nummer én på Gardermoen med tre utsalgssteder.  Vis mer

Begge disse er restauranter der utvalget er bredt - men det skal også sies at de også har bestselgerne brødmat og pizza på menyen.

I løpet av høsten kommer også to asiatiske restauranter; Two Tigers på innland og den første norske filialen av den asiatiske fusion-restauranten Wagamama i en ny foodcourt i ankomsthallen.

Det gjenstår imidlertid å se om vi er klare for å utvide baguett-repertoiret vårt.

Slik blir nye Gardermoen

Selv om flyplassen offisielt åpner som ny 27. april, er ikke alle restaurantene på plass før til høsten, og da er dette stedene du vil kunne besøke:

Avgangshall: W.B. Samson, Starbucks, Flybar

Avgang innland: Parken, Humle og Malt, News Bar, Jamie’s Deli, Bølgen & Moi, TGI Fridays, Norgesglasset, Ritazza (x 2), Northland, Fiskebaren, Two Tigers.

Avgang utland: Hunter Bar, Northland (x2), BIT, W.B. Samson, Jamie’s Italian, Havsalt, Haven, Starbucks, Aquavit Bar, O’Learys, Fiskeriet, Fjøla, Everyday Kitchen.

Ankomsthall: Peppes Pizza, Joe & The Juice, W.B. Samson, Burger King, Oslo Sausage Company, La Baguette, Wagamama.

Disse serverer deg på Gardermoen:

SSP: Står bak alle restaurantene på «gamle» Gardermoen, og nye som Jamie's Deli og Jamie's Italian.

HMSHost-Umoe: Foodcourt samt restauranter på begge sider av sikkerhetskontrollen, blant annet Bølgen & Moi Food Garage, TGI Friday's og Fiskeriet.

Reitan Convenience: Northland (baguette-konsept)

BIT: BIT (sandwich & salatbar.)

Joe & the Juice: Juicebar, kun utenfor kontrollen.Fakta: Klikk for å legge til tekst

Mest spennende kanskje er den nye foodcourten i ankomsthallen, med nye Oslo Sausage Company, en oppgradert La baguette, Wagamama (asiatisk fusion) og Burger King.

... og i tillegg kommer det en ny restaurant bak passkontrollen, for dem som skal reise til ikke-schengen-land. Hva det blir, er ennå ikke avklart.

Siste sjanse for Pizza Hut, Upper Crust og Seafood Bar

Kanskje like viktig for noen som restaurantene som åpner, er dem som skal stenge.

Når alt er på plass til høsten er de siste av de gamle som skal fases ut borte.

Det er ikke lenge til siste rekesmørbrød er spist på Seafood Bar, siste baguette er smurt på UpperCrust og siste slice pizza er skåret opp på Pizza Hut.

GAMMEL TRAVER: Peppes Pizza i ankomsthallen er den eneste restauranten som ligger på samme sted som da Gardermoen åpnet i 1998. 
GAMMEL TRAVER: Peppes Pizza i ankomsthallen er den eneste restauranten som ligger på samme sted som da Gardermoen åpnet i 1998.  Vis mer

Vil du spise her, bør du benytte sjansen før de forsvinner i løpet av sommerhalvåret.

I løpet av de siste året har vi allerede vinket farvel til flere av disse, i tillegg til Yo! Sushi, Monolitten, NewsBar, Franks, Monolitten og Norwegian Aquavit Bar.

Husker ikke, sier du? Slik var restaurantene på Gardermoen i 2011

Les også:

Her finner du Gardermoens billigste baguette

Jamies Deli: Først ut på nye Gardermoen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer