Overskuddsmat tar av:

Her koster maten opptil 90 prosent mindre

Stadig flere handler billig samtidig som de gjør en innsats for miljøet.

OVERSKUDDSKONGER: De hadde erfaring fra kiosk og dagligvarer og logistikk da de åpnet Holdbart for to år siden. Nå lever Thor Johansen og Trond Laeng (t.h) godt av mat som ellers ville blitt kastet. Stadig flere nordmenn finner fram til butikkene som selger overskuddsmat. Foto: Kjell Brustad
OVERSKUDDSKONGER: De hadde erfaring fra kiosk og dagligvarer og logistikk da de åpnet Holdbart for to år siden. Nå lever Thor Johansen og Trond Laeng (t.h) godt av mat som ellers ville blitt kastet. Stadig flere nordmenn finner fram til butikkene som selger overskuddsmat. Foto: Kjell Brustad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tyggegummi til 82 prosent rabatt, tacosaus og pasta med 60 prosent avslag. Det er noen av tilbudene i Matsmart akkurat nå. Den svenske nettbutikken selger varer med 20-90 prosent rabatt via en egen nettløsning for norske kunder. Butikken tilbyr overskuddsvarer som ellers ville blitt kastet.

Det samme konseptet og de samme rabattene finner du i en rekke norske butikker. Antall butikker og nettbutikker med overskuddsmat har gått fra to til minst fem, på et par år.

Det som før var en nisje, er i ferd med å bli et betydelig segment.

Har du ikke hørt om Holdbart, Lavpriskurven, Havaristen eller Illebilli, regn med at naboen din eller noen i slekta har vært innom, på nett eller i butikk.

Prisene er en brøkdel av andre steder, handelen bidrar til mindre kasting og er bra for miljøet.

Svenske Matsmart hadde over 300 prosent høyere omsetning i Norge i mars i år sammenliknet med samme måned i fjor. Alt fra salte skruer, rosiner og knekkebrød til soyamelk og glutenfrie bakervarer finner veien over grensa.

- Mange nordmenn blir faste kunder. Det er et godt tegn, sier administrerende direktør Karl Andersson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer