Dyrevelferd

Hetses etter avsløring: - Skremmende

Mattilsynets inspektører opplever hets i sosiale medier etter at de vedtok å avlive besetning.

KADAVERHAUG: Mattilsynet fant en diger kadaverhaug da de inspiserte gården. Video: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et vedtak om avliving av en besetning på flere hundre dyr på en gård i innlandet har fått det til å koke i sosiale medier.

I vinter omtalte Dagbladet en sak der en stor gård i innlandet hvor Mattilsynet fant kadavre etter kyr og griser som har blitt skutt i hjel.

Det er vedtatt at hele besetningen på gården skal avlives.

På gårdens egen Facebook-side kjøres det nå en kampanje mot Mattilsynets vedtak. Mange som kommenterer stiller seg nå uforstående til at tilsynelatende friske dyr i blomsterenga skal avlives.

I går aksjonerte Mattilsynet mot gården, skriver NRK.

Hundre okser ble tatt med for å avlives og destrueres.

«Mamma, jeg vil ikke at du skal dø»

Det som har gjort saken ekstra vanskelig den siste tida, er at Mattilsynets inspektører forteller hvordan de har blitt navngitt, tagget og hetset på Facebook. Flere av innleggene har gått etter inspektørene personlig. Etter at Mattilsynet selv tok kontakt med advokaten til bonden, er flere av innleggene nå slettet.

Inspektørene føler seg truet og hengt ut som udugelige:

- Hetsingen oppleves som skremmende også for familiene til de ansatte, og det sliter ekstra på våre medarbeidere. Mens det raste som verst på Facebook og i kommentarfelt i media, opplevde en av inspektørene at datteren sa, da hun fikk skyss til skolen: «Mamma, jeg vil ikke at du skal dø», forteller avdelingssjef Ingrid Elisabeth Bjerk-Matsson til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer