Valget i USA, dette spiser kandidatene:

Hillary Clinton spiser chili hver eneste dag

Har alltid en flaske chilisaus i vesken. For sikkerhets skyld.

DAGENS DOSE: Hillary Clinton spiser chili hver dag, og har alltid en chilisaus i vesken. Det spørs om hun trengte det da hun spiste lunch på King Taco Restaurant med Los Angeles' ordfører Antonio Villaraigosa (R) i East Los Angeles, January 11, 2008. Foto: REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES)&nbsp;<div><br></div>
DAGENS DOSE: Hillary Clinton spiser chili hver dag, og har alltid en chilisaus i vesken. Det spørs om hun trengte det da hun spiste lunch på King Taco Restaurant med Los Angeles' ordfører Antonio Villaraigosa (R) i East Los Angeles, January 11, 2008. Foto: REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES) 

Vis mer

En chili om dagen skal gjøre samme nytte som et eple, skal vi tro Hillary Clinton.

Den amerikanske presidentkandidaten spiser chili, i en eller annen form, hver eneste dag, ifølge Washington Post.

Årsaken? Hun mener det gjør underverker for immunforsvaret.

Hun diskriminerer ingen. Louisiansk tabasco. Thailandsk scriracha. Tomatillo. En eller annen variant av såkalt hot sauce er alltid i vesken.

- Jeg begynte å bruke chilisaus på maten i 1992, fordi jeg leste en artikkel at det ville hjelpe immunsystemet, fortalte hun TV-programmet 60 minutes i 2008, ifølge Time.com.

Og hvis du lurer på hva annet som skjedde i -92? Hennes mann, Bill Clinton, jobbet for å bli president.

At hun har valgt å oppgi akkurat dette årstallet som starttidspunkt for den heite vanen, er kanskje årsaken til at enkelte betviler historien hennes.

- Tre ganger så mye C-vitamin som en appelsin

Klaus Pilgaard, kanskje bedre kjent som Chili Klaus, applauderer Clintons matvaner.

ENTUSIAST: Chili Klaus håper chilien kan bidra til at Clinton vinner presidentvalget i USA til uka. Foto: Per Ervland
ENTUSIAST: Chili Klaus håper chilien kan bidra til at Clinton vinner presidentvalget i USA til uka. Foto: Per Ervland Vis mer

- Er det riktig? Det er jo helt fantastisk!, sier Pilgaard til Dagbladet. - Håper det er chilien som gjør at hun vinner!

Han forteller at chili er blant de sunneste grønnsakene vi kan spise, og at det er opptil tre ganger så mye C-vitaminer i en chili som i en appelsin.

- Og tenk bare på hvor mye søl det er med å skrelle en appelsin!

Se triksene som gjør det enklere å skrelle appelsiner

Styr chili-styrken med hodet

Om ikke det er sølete å skrelle dem, er det en del søl forbundet med å spise chili - i hvert fall i selskap med Chili Klaus.

Men hetetokter, svette, tårer og hjertebank til tross - det meste av styrken du føler når du spiser chili ligger i hodet ditt, ifølge chili-entusiasten.

Han har også et råd til kandidaten - og alle andre som ønsker å spise hel, fersk chili: Spis med munnen, ikke med magen.

- Det er viktig at du tygger godt, sånn at du får ut styrken i munnen. Så Clinton: Husk å tygge!

Ifølge gammel overtro skal chili også beskytte mot ulykke. Om den daglige chilidosen er nok for Clinton den 8. november gjenstår å se, men her er et par oppskrifter om du ønsker en liten dose c-vitaminer - med mulig bivirkning av immunboost og ulykkesforsikring.

Les også: