FRAMTIDSMAT: De siste åra har helsekostfantaster begynt å oppdage hirsens gode egenskaper, kokker lar seg begeistre over smakskvaliteten og miljøvernere hyller hirsens motstandskraft.
FRAMTIDSMAT: De siste åra har helsekostfantaster begynt å oppdage hirsens gode egenskaper, kokker lar seg begeistre over smakskvaliteten og miljøvernere hyller hirsens motstandskraft.Vis mer

- Hirse er symbolet på supermat og framtida

Andreas Viestad hyller hirsen.

Anita Devi rister hirse ut på et brett. Med langsomme, jevne bevegelser ruller og rister hun slik at skallet blir liggende oppå, og kjernen, de harde og glinsende korna faller ned. Så støter hun kornet til et grovt mel. Når hun er ferdig blander hun melet med litt vann og litt salt. Med vante bevegelser lager hun en klump som hun presser ut til et rundt deigemne, som hun baker på en leirtakke til det er hardt, og nesten litt brent oppå. Når hun, etter noen timer tar en pause, pensler hun et av de små brødene med litt ghee (klarnet smør). Og så slapper hun av og spiser.

Det er vanskelig å tenke seg større kontrast mellom det rolige livet på Tijara-gården i Rajastan på den indiske landsbygda, der Anita jobber, og den hektiske bakgården til Fire Restaurant i hotellet The Park, midt i den hektiske delen av Indias hovedstad. Hundrevis av viktige mennesker, restaurantfolk, journalister, akademikere er samlet for fest i forbindelse med symposiet Tasting India. Kjøkkensjef Abishek Basu har mobilisert alle sine kokker til å sette sammen en moderne meny. Den skal vise hvor langt India har gått i retning av et nytt, innovativt kjøkken. Vakkert og fargerikt. Slik som sånne som oss vil ha. Og så, plutselig er det noe kjent. En smak som minner om brødet til Anita.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.