Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Arbeidsliv:

Historisk klage: - Råtten kultur

Den amerikanske burgerkjeden er anklaget for systematisk seksuell trakassering av ansatte over hele verden.

MØRK SIDE: Flere ansatte ved McDonald's over hele verden har rapportert om seksuell trakassering. Nå har fagforeninger fra en rekke land levert inn en historisk klage på firmaets håndtering av disse. Foto: NTB Scanpix
MØRK SIDE: Flere ansatte ved McDonald's over hele verden har rapportert om seksuell trakassering. Nå har fagforeninger fra en rekke land levert inn en historisk klage på firmaets håndtering av disse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fagforbund fra en rekke land har levert inn en felles klage på McDonald's International der de hevder at det eksisterer en kultur for systematisk seksuell trakassering av arbeidere over hele verden, melder The Guardian.

Klagen ble levert til OECDs (Organisasjonen for Økonomisk Samarbeid og Utvikling) kontorer i Nederland, og den er historisk: Det er første gang OECD har mottatt en slik klage mot et multinasjonalt selskap.

Klagen lister opp en rekke tilfeller av trakassering verden rundt. Blant annet skal en ansatt ha blitt forsøkt voldtatt i USA, en brasiliansk ansatt ble forfremmet etter å ha utført seksuelle tjenester, og i Frankrike fant de et skjult mobilkamera i damegarderoben. Bare i mai i fjor mottok McDonalds mer enn tjue klager på seksuell trakassering i USA.

- Det eksisterer en råtten kultur helt fra toppen, sier Sue Longley, generalsekretæren for den internasjonale fagforeningen for arbeidere i matbransjen på en pressekonferanse i Rio de Janeiro. Hun la til at burgergiganten har mislyktes i å håndtere problemet.

Hos McDonald's i Norge kjenner de seg ikke igjen i klagens innhold.

GODE RUTINER: - Dette er en situasjon som vi i Norge ikke kjenner oss igjen i, sier Veronika Skagestad i McDonald's. Foto: Tine
GODE RUTINER: - Dette er en situasjon som vi i Norge ikke kjenner oss igjen i, sier Veronika Skagestad i McDonald's. Foto: Tine Vis mer

- I McDonald’s setter vi menneskene først og vi jobber både proaktivt for å unngå en slik arbeidskultur i restaurantene, samtidig som vi har gode varslingsrutiner dersom noe slikt skulle oppstå, skriver Veronika Skagestad, presseansvarlig for McDonald's i Norge, i en e-post til Dagbladet.

- Vi kjører jevnlig medarbeiderundersøkelser og dialogmøter, og det er ingenting som tyder på at dette er representativt for oss. Snarere tvert imot ser vi at våre medarbeidere generelt trives på jobb.

Status i Norge

FAST TEMA: Arbeidstilsynet sjekker alltid hvilke tiltak og rutiner som er på plass for å motvirke seksuell trakassering når de er på meldte tilsyn, forteller Trine Hammer i Arbeidstilsynet. Foto: Arbeidstilsynet
FAST TEMA: Arbeidstilsynet sjekker alltid hvilke tiltak og rutiner som er på plass for å motvirke seksuell trakassering når de er på meldte tilsyn, forteller Trine Hammer i Arbeidstilsynet. Foto: Arbeidstilsynet Vis mer

Serveringsbransjen er en av flere bransjer Arbeidstilsynet prioriterer i inneværende år. Tema for tilsyn er alt fra arbeidskontrakter, arbeidstid og lønn - til seksuell trakassering.

- Seksuell trakassering er fast tema i alle våre meldte tilsyn i serveringsbransjen. Ikke nødvendigvis fordi vi kjenner til tilfeller, men for å se på hvilke tiltak og rutiner de har på plass for forebygging og håndtering, sier Trine Elise Hammer, aktivitetsansvarlig for overnatting og servering i Arbeidstilsynet, til Dagbladet.

I tillegg arrangerer Arbeidstilsynet kurs for både arbeidsgivere og arbeidstakere om forebygging og håndtering av seksuell trakassering, kalt Sette strek, i samarbeid med Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO).

Krever handling

Formålet med klagen skal ikke være økonomisk kompensasjon, men å få selskapet til å lage en klar plan for hvordan de skal bekjempe seksuell trakassering i sine restauranter over hele verden.

Årsaken til at klagen ble levert i Nederland er at burgerkjedens nederlandskontor blir beskrevet som «nervesenteret i selskapets europeiske operasjon».

Har du opplevd eller kjenner du til forhold som ble beskrevet i klagen fra kafé- og restaurantbransjen i Norge? Tips journalisten på elisabeth@db.no, eller via vår anonyme tipsløsning.

Franchiseproblemet

Et av problemene, mener fagforeningene, er at McDonald's sentralt hevder at de ikke er ansvarlige for ansatte i franchisene. Mer enn 90 prosent av McDonald's-restaurantene drives av franchisetakere.

McDonald's Corporation har klare retningslinjer mot diskriminering, trakassering og represalier. Her heter det at disse retningslinjene ikke bare skal gjelde alle McDonald's-ansatte, på jobb, på eventer som selskapet sponser eller utenfor arbeidsplassen sammen med andre ansatte, men også gjester på restaurantene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!