Arbeidsliv:

Historisk klage: - Råtten kultur

Den amerikanske burgerkjeden er anklaget for systematisk seksuell trakassering av ansatte over hele verden.

MØRK SIDE: Flere ansatte ved McDonald's over hele verden har rapportert om seksuell trakassering. Nå har fagforeninger fra en rekke land levert inn en historisk klage på firmaets håndtering av disse. Foto: NTB Scanpix
MØRK SIDE: Flere ansatte ved McDonald's over hele verden har rapportert om seksuell trakassering. Nå har fagforeninger fra en rekke land levert inn en historisk klage på firmaets håndtering av disse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fagforbund fra en rekke land har levert inn en felles klage på McDonald's International der de hevder at det eksisterer en kultur for systematisk seksuell trakassering av arbeidere over hele verden, melder The Guardian.

Klagen ble levert til OECDs (Organisasjonen for Økonomisk Samarbeid og Utvikling) kontorer i Nederland, og den er historisk: Det er første gang OECD har mottatt en slik klage mot et multinasjonalt selskap.

Klagen lister opp en rekke tilfeller av trakassering verden rundt. Blant annet skal en ansatt ha blitt forsøkt voldtatt i USA, en brasiliansk ansatt ble forfremmet etter å ha utført seksuelle tjenester, og i Frankrike fant de et skjult mobilkamera i damegarderoben. Bare i mai i fjor mottok McDonalds mer enn tjue klager på seksuell trakassering i USA.

- Det eksisterer en råtten kultur helt fra toppen, sier Sue Longley, generalsekretæren for den internasjonale fagforeningen for arbeidere i matbransjen på en pressekonferanse i Rio de Janeiro. Hun la til at burgergiganten har mislyktes i å håndtere problemet.

Hos McDonald's i Norge kjenner de seg ikke igjen i klagens innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer