Dagligvarebransjen:

Historisk: Rema skal forsyne Forsvaret

Historisk avtale om krig og kriser i havn i dag.

ØVELSE: Her er søkere til cybertekniker i cyberforsvaret under gjørmeløpet i forbindelse med forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ØVELSE: Her er søkere til cybertekniker i cyberforsvaret under gjørmeløpet i forbindelse med forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I stedet for at Forsvaret bygger egne beredskapslagre, skal dagligvarebransjen forsyne soldatene med mat hvis Norge havner i krig eller en annen krise.

En avtale ble undertegnet tirsdag mellom Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) og matvaregrossistene COOP, Rema, Norgesgruppen og Servicegrossistene.

Avtalene bygger på tilsvarende avtaler Nærings- og fiskeridepartementet har med grossistene for sivil matvareberedskap.

Administrerende direktør Petter Jansen i Forsvarets logistikkorganisasjon sier dette styrker forsyningsberedskapen betydelig.

- Jeg vil berømme matvaregrossistene som med denne avtalen inngår en leveringsforpliktelse til Forsvaret. Det viser samfunnsansvar. Vi får nå økt matvarekapasitet totalt sett og i alle landsdeler. Dette gjør at landet er bedre forberedt på kriser, og så vel Forsvaret og allierte styrker som sivilbefolkningen nyter godt av dette, sier Jansen.

Han påpeker at sivile beredskapspartnere blir en stadig viktigere del av Forsvarets logistikk- og beredskapssystem. Ved å utnytte dagligvaregrossistenes eksisterende logistikk, vil en slik ordning bli langt rimeligere enn om Forsvaret selv skulle bygge beredskapslagre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer