Hjelper egentlig koffein i eksamenstiden?

Se ekspertenes dom.

HEKTISK EKSAMENSPERIODE: Har det noen hensikt å helle nedpå med koffeinholdig energidrikk under eksamen? Vi har spurt ekspertene. (Foto: Photographee.eu / Shutterstock / NTB scanpix)
HEKTISK EKSAMENSPERIODE: Har det noen hensikt å helle nedpå med koffeinholdig energidrikk under eksamen? Vi har spurt ekspertene. (Foto: Photographee.eu / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Snart er det eksamenstid for elever landet over. Med lange dager, mye øving og aller helst full konsentrasjon, kan det være fristende å ty til oppvåkende midler som kaffe, brus og energidrikker.

- Noen føler at å ty til koffein som stimulerende middel vil hjelpe dem til å arbeide mer effektivt når de mister konsentrasjonen. Andre opplever å bli urolige, får hjertebank og blir mindre effektive, sier Steinar Madsen, medisinsk fagredaktør i Statens Legemiddelverk.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer